Now Reading
ΖΕΝ, ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

ΖΕΝ, ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

"Όρισε στον εαυτό σου"
«Όρισε στον εαυτό σου ένα χαρακτήρα και έναν τρόπο ζωής που θα τον κρατάς είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους».

Επίκτητος

Φυσικά δεν υπάρχει συνταγή για μια καλή ζωή, καθώς σημαντικό ρόλο παίζουν οι εσωτερικοί άλλα και οι εξωτερικοί παράγοντες. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες γενικές αρχές ώστε να ζεις με ευημερία, αφθονία κι ευδαιμονία.

Πρώτα το σώμα μας
Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

Το σώμα μας είναι το σπίτι που θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή, όπου κι αν βρισκόμαστε. Οφείλουμε λοιπόν να το τιμούμε και να το φροντίζουμε.

Κάνε γιόγκα, ασκήσεις ευλυγισίας ή οποιαδήποτε άλλη σωματική άσκηση σ’ ευχαριστεί. Ωστόσο μην εξαντλείς το σώμα σου. Χρησιμοποίησε το 70% των δυνάμεών σου.

Photo : Zen.Teacher https://www.instagram.com/zen.teacher/?hl=el
AcrOdance By Anna Omiridi : http://acrodance.gr/

Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή. Δε χρειάζεται να στερηθείς ό,τι είναι απολαυστικό. Απλά κατανάλωσε μικρές ποσότητες κατά τη διάρκεια της μέρας. Μπορείς να απολαύσεις εκείνο το σοκολατάκι που λιγουρεύεσαι χωρίς τύψεις. Δοκίμασε να απαλλαγείς από επεξεργασμένα τρόφιμα που δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό.

Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

Φόρεσε όμορφα ρούχα, κοσμήματα κι αξεσουάρ. Βάψου, χτένισε τα μαλλιά σου, βάλε άρωμα! Φρόντισε την εμφάνισή σου για να νοιώθει εσύ όμορφα κι ύστερα για την εκάστοτε περίσταση! Αν θες πολύ να περάσεις τη συνέντευξη για την εργασία των ονείρων σου, οφείλεις να ντυθείς σωστά!

Photo : Zen.Teacher https://www.instagram.com/zen.teacher/?hl=el
Φρόντισε και διακόσμησε το σπίτι σου

Καθάρισε, ξεσκόνισε, τακτοποίησε το χώρο σου. Βρες όμορφα έπιπλα, φωτιστικά, βάλε χρώμα στους τοίχους και στη ζωή σου! Χρησιμοποίησε αρωματικά στίκ, κεριά και σπρέι για να εξαγνίζεις την ατμόσφαιρα. Ο χώρος μας είναι προέκταση του νου και του σώματός μας. Ένας χώρος μη τακτοποιημένος αποφέρει μη τακτοποιημένο νου.

Διαλογίσου και Ανέπνευσε

Ο διαλογισμός είναι απαραίτητος σε καθημερινή βάση και μάντεψε! είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζεις. Κλείσε τα μάτια, παρατήρησε το σώμα σου, παρατήρησε την αναπνοή σου, παρατήρησε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, χωρίς να κρίνεις. Άπλα παρατήρησε! Μπορείς επίσης να διαλογιστείς πλένοντας τα πιάτα, περπατώντας ή κάνοντας γιόγκα.

Μη φοβάσαι το ρίσκο Βγες απ΄το πεδίο βολής σου
Photographer : Pantelis Goumas https://www.instagram.com/pantelisgms/?hl=el
photo : Zen.Teacher https://www.instagram.com/zen.teacher/?hl=el
Ταξιδεύοντας στο άγνωστο

Κανείς δεν κατάφερε να εξελιχθεί χωρίς ρίσκο. Ας υποθέσουμε ότι το πεδίο βολής σου είναι το σαλόνι σου. Έχεις βολευτεί, νιώθεις ασφάλεια και ζεστασιά. Οτιδήποτε έξω από αυτό φαντάζει άγνωστο και τρομακτικό.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι θες κάτι πολύ που δεν το έχεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγεις απ΄το σαλόνι σου, πάρεις το ρίσκο. Βγαίνοντας απ΄το πεδίο βολής σου μπορεί να πετύχεις το στόχο σου, μπορεί και να αποτύχεις. Αν όμως δεν δοκιμάσεις δε θα μάθεις το αποτέλεσμα. Παίρνοντας ρίσκο εξελίσσεσαι σαν οντότητα και μαθαίνεις.

Οραματίσου με ανιδιοτέλεια
Πηγή φωτογραφίας: pinterest

Οραματίσου τις επιθυμίες, σημείωσέ τις σκέψεις σου σ’ ένα χαρτί, ζωγράφισε τες και άφησέ τες ελεύθερες. Οραματίσου ότι έχεις το σπίτι των ονείρων σου, τη δουλειά που θες, το σύντροφο που επιθυμείς, υγεία, αγάπη, αφθονία κι ύστερα άσε τη σκέψη σου ελεύθερη. Αν είναι πραγματικά για σένα αυτό που ζητάς θα έρθει μόνο του!

Συν Αθηνά και χείρα κίνει

Ίσως χρειαστεί να εργαστείς πολύ. Κανείς δεν απέκτησε τα πλούτη που ήθελε χωρίς να εργαστεί. Πίστεψέ με το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!