Υπάρχουν όντως άνθρωποι μόνοι…

Σ’ ένα πλανήτη γεμάτο κόσμο, είναι δυνατόν να είμαστε πραγματικά μόνοι;;;  Κι αν ναι, τι είναι αυτό που μας κρατά μακριά απ’ τους άλλους ανθρώπους; Ποιες φοβίες και ποιες ανασφάλειες μπορεί να υπάρχουν πίσω απ’ τη λέξη μοναξιά άραγε; Σαν ορισμός η λέξη μοναξιά είναι η κατάσταση εκείνου που ζει χωρίς συντροφιά. Η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας. Αυτό είναι το συναίσθημα που νιώθει κάποιος που είναι μόνος. Υπάρχουν δυο ήδη μοναξιάς! Αυτή που επιλέγουμε και αυτή που έρχεται στη ζωή μας απρόσκλητη, απόλυτη και συνοδεύεται με πολύ πόνο. Η αλήθεια είναι ότι και τα δυο ήδη μοναξιάς με προβληματίζουν.

Η μοναξιά ως επιλογή…

Ας πάρουμε για αρχή το πρώτο: Οι άνθρωποι επιλέγουν να οχυρώνουν τη ζωή τους πίσω απ’ την υποτιθέμενη ασφάλεια της μοναξιάς. Με αυτόν τον τρόπο νομίζουν ότι αποφεύγουν την επαφή με οποιοδήποτε  συναίσθημα μπορεί να προκληθεί από κάποιο άλλο άτομο. Αφιερώνουν τη ζωή τους σε κάτι άλλο, όπως είναι η δουλειά και ζουν μέσα απ’ αυτή!!!  Και ζουν γι’ αυτή, αφού εκεί νιώθουν δυνατοί. Πίσω απ’ αυτή την ασπίδα λοιπόν περνάει όλη τους η ζωή. Μια ζωή κενή. Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι μια ζωή χωρίς την παρουσία του συναισθήματος; Χωρίς την παρουσία ανθρώπων να τονίζουν τη χαρά και να μαλακώνουν την κάθε λύπη.

Άνθρωποι μόνοι!!!
Απώλεια

Απ’ την άλλη υπάρχουν κι εκείνοι που δεν επέλεξαν την μοναξιά, αλλά με
τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους «επιβλήθηκε». Είτε από κάποια απώλεια αγαπημένου προσώπου, είτε από μια πολύ άσχημη εμπειρία, ακόμα κι επειδή κάποια στιγμή στη ζωή τους εμπιστεύτηκαν τα λάθος άτομα και το πλήρωσαν ακριβά (συναισθηματικά και όχι μόνο). Μην αντέχοντας  λοιπόν των κατακλυσμό των αρνητικών αυτών συναισθημάτων και καταστάσεων  κλείστηκαν στον εαυτό τους και επέλεξαν να είναι μόνοι για τη συνέχεια τους.

Μια απ’ τις πιο ηχηρές αποδείξεις μοναξιάς, είναι τα εκατομμύρια των
ανθρώπων που βρίσκονται καθημερινά πίσω απ’ την οθόνη ενός υπολογιστή, κινητού ή tablet και προσπαθούν να απαλύνουν τη μοναξιά τους. Αλήθεια τι λυπηρό φαινόμενο κι αυτό!!! Αντί να χρησιμοποιούμε τα social media μας χρησιμοποιούν αυτά. Συνέπεια μιας κοινωνίας συναισθηματικά ανάπηρης. Συγχωρέστε μου το τελευταίο αυτό σχόλιο, αλλά αν  το σκεφτεί κανείς λίγο πιο σοβαρά, που αλλού θα μπορούσε να το αποδώσει;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνθρωποι μόνοι!!!
‘Οτι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Κλείνοντας είμαι υποχρεωμένη να αναφέρω και μια ακόμα, τελευταία, άποψη (την άποψη αυτή  ασπάζομαι απόλυτα κι εγώ).  Λέει λοιπόν πως: ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Υπάρχει και αυτή η κατηγορία ανθρώπων, που αντιστέκεται απέναντι στη μοναξιά σθεναρά και θαρρώ πως τα καταφέρνει πολύ καλά!!! Υπάρχουν και αυτοί που σε πείσμα δυσάρεστων γεγονότων απαντούν με ελπίδα απέναντι στον πόνο. Με υπομονή, απέναντι στην μεγαλύτερη προδοσία και με διάλογο κόντρα σε κάθε σιωπή!!! Αυτοί που αγαπούν την παρέα σε πείσμα της μοναξιάς που παλεύει καθημερινά να μας διαλύσει τη ζωή!!!

Φίλοι μου η ζωή γεμίζει με χρώμα μόνο όταν την μοιράζεσαι…

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!