Now Reading
Βιβλιοταξίδια σε συνοικιακά βιβλιοπωλεία ή σε μεγάλα καταστήματά;

Βιβλιοταξίδια σε συνοικιακά βιβλιοπωλεία ή σε μεγάλα καταστήματά;

Βιβλιοταξιδια σε συνοικιακά βιβλιοπωλεία ή σε μεγαλα καταστηματά;
Ονειρικό συνοικιακό βιβλιοπωλείο

Από μικρή το όνειρό μου ήταν να έχω το δικό μου μικρό και ζεστό βιβλιοπωλείο. Ήθελα να έρχεται ο κόσμος και να νιώθει την ζεστασιά της αγάπης μου για αυτά. Να μπορώ να την μοιράζομαι μαζί τους. Ιδανικά το ήθελα σε κάποιο νησί. Ράφια στο χρώμα του ξύλου, γεμάτα με βιβλία γνωστά αλλά και σπάνια. Κάποια να τα διαβάζουν εκεί και άλλα να τα αγοράζουν. Μεγάλα πουφ και άνετες πολυθρόνες και μια κούπα καφέ ή τσάι στα χέρια. Αυτό για μένα θα ήταν το τέλειο, ονειρικό βιβλιοπωλείο.

Μυρωδιά από βιβλίο
Βιβλιοπωλείο σε στενό της Αγγλίας

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων προτιμούν τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς τους. Σε αυτά που γνωρίζουν τον υπάλληλο και ιδιοκτήτη με το μικρό του όνομα. Αν είναι τυχεροί θα υπάρχει μία πλούσια γκάμα βιβλίων. Αν δεν υπάρχει αυτό που θέλουν, θα τους το παραγγείλει και σε δυο τρεις μέρες θα το έχουν. Οι τιμές είναι αυτές που προτείνουν οι εκδοτικοί. Ίσως να υπάρχουν κάποιες προσφορές. Με τίποτα όμως δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα ή τα διαδικτυακά σάιτ. Έτσι όμως υπάρχει η ανθρώπινη και οικεία επαφή και κρατάμε τις επιχειρήσεις αυτές ζωντανές.

Με ένα κλικ στα χέρια μας.
μια εντυπωσιακή συσκευασία

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και τα διαδικτυακά βιβλιοπωλεία. Πληθώρα ευκαιριών σε τιμές που τα προηγούμενα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν. Οι προσφορές είναι πολλές και η ποικιλία βιβλίων μεγάλη. Πολλά από αυτά τα βρίσκεις δεύτερο χέρι μειώνοντας το κόστος ακόμη περισσότερο. Επιλέγεις αυτό που θέλεις από το σπίτι σου και με ένα κλικ η αγορά σου ολοκληρώθηκε. Το μόνο που έχεις πλέον να κάνεις είναι να περιμένεις το τηλέφωνο από την εταιρία ταχυμεταφορών. Εύκολα και ξεκούραστα, σαν να είσαι εκεί!

Μια βόλτα στην αγορά.
Ράφια γεμάτα με βιβλία

Φυσικά υπάρχει και μία τρίτη επιλογή. Αυτή των μεγάλων πολυκαταστημάτων! Μία βόλτα με την οικογένεια μας, τους φίλους μας ή οποιωνδήποτε άλλων ανθρώπων επιλέξουμε εμείς. Μέσα σε αυτά υπάρχουν τεράστια ράφια με κάθε λογής βιβλίων. Τόσων που χάνεσαι, μαγεύεσαι και τα θέλεις όλα. Από άποψη τιμών, κι εδώ υπάρχουν προσφορές και τιμές επίσης ασυναγώνιστες καθώς οι μαζικές παραγγελίες τις οποίες κάνουν τα εν λόγω καταστήματα, ρίχνουν το κόστος. Μέσα σε αυτά σαφώς δεν βρίσκεις μόνο βιβλία αλλά και παιχνίδια, επιτραπέζια, ηλεκτρονικά προϊόντα. Έτσι η τσάντα σου μπορεί να γεμίσει και με άλλα υλικά αγαθά. Φεύγοντας όμως και επιστρέφοντας σπίτι, έχεις πάει μία μεγάλη βόλτα και ήδη αισθάνεσαι καλύτερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι θα επέλεγε μία βιβλιοταξιδεύτρια
μία ζεστή γωνιά

Αν ρωτάτε εμένα, θα επέλεγα την πρώτη επιλογή. Όπως ήδη σας είπα από την αρχή αγαπώ κάθε μικρό βιβλιοπωλείο. Μου αρέσει να νιώθω άνετα, σαν στο σπίτι μου! ‘Όπως και να έχει όμως, το πιο σημαντικό είναι να αγοράζουμε βιβλία. Να δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να ταξιδεύει σε μέρη μοναδικά, μακρινά. Σε χρόνια που ίσως δε ζήσαμε αλλά και σε κοντινά του σήμερα. Γιατί όποιος διαβάζει ζει χίλιες ζωές!!!

Δείτε τα σχόλια (2)
  • Υπέροχο κείμενο , πολύ γλυκό το όνειρο σου…. Εύχομαι να πραγματοποιήθει…. Να ανοίξεις επιτέλους το μικρό cafe-books

  • Κυρια Παρασιδου σας ευχαριστω πολυ για τα καλά σας λογια!! Μακάρι να τα καταφέρω . Το εύχομαι κι εγω για τον εαυτό μου!!Ακομη κι αν δεν μπορέσω ομως η αγάπη μου για τα βιβλια ειναι άπειρη και.με κρατάει ζωντανη !!!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!