Now Reading
Αυτοβελτίωση, βασικοί κανόνες!

Αυτοβελτίωση, βασικοί κανόνες!

κανόνες αυτοβελτίωσης

Η αυτοβελτίωση τα τελευταία χρόνια χρήζει μεγάλης αναγνώρισης και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό. Μιας και το να γινόμαστε οι καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος και σημαντικότερος στόχος στη ζωή μας. Αφού κατά κύριο λόγο θα κάνουμε παρέα με τον εαυτό μας για μια ζωή. Όσες ανθρώπινες σχέσεις και αν φροντίσεις εκείνη με τον εαυτό σου είναι η πιο σημαντική. Για αυτό σήμερα θα σου πω εκείνους τους πολύ βασικούς κανόνες που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου στην αυτοβελτίωση!

Αυτό-αγάπη ή αλλιώς self love, η αρχή την αυτοβελτίωσης

κανόνες αυτοβελτίωσης

Αν μπεις στον δρόμο της αυτοβελτίωσης ενώ μισείς τον εαυτό σου, έχεις χάσει ήδη. Στην αυτοβελτίωση το βασικότερο όλων είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου. Αν δεν σε αγαπάς λοιπόν πως θα σε φροντίσεις; Αν όλα πάνω σου σε εκνευρίζουν και σε ενοχλούν δεν κάνουμε δουλειά. Πρέπει να μάθεις τον εαυτό σου και να συμφιλιωθείς ακόμη και με τις ατέλειες σου. Όταν κάνεις αυτό το μεγάλο βήμα , θα ανακαλύψεις ότι το να αλλάξεις αυτά που σε ενοχλούν σε εσένα είναι πιο εύκολο. Γιατί; Επειδή αγαπάς τον εαυτό σου και θέλεις να τον κάνεις ακόμη καλύτερο.

Αλλαγή συνηθειών, αλλαγή ρουτίνας

κανόνες αυτοβελτίωσης

Τα ψέματα δεν τα θέλω. Είναι γεγονός λοιπόν πως οτιδήποτε κάνουμε μέσα στην ημέρα μας από εκείνη τη στιγμή που σηκωνόμαστε από το κρεβάτι μέχρι αυτή που θα ξανά πέσουμε εκεί θα μας επιρρεάσει , θετικά ή αρνητικά. Όσο περισσότερα πράγματα έχεις μέσα στη μέρα σου που σε κάνουν χαρούμενο ή βελτιώνουν τη ζωή σου , τόσο το καλύτερο! Είτε αυτό, λέγετε βόλτα , γυμναστική , διατροφή , ταινία. Γενικώς βάλε στη ζωή σου περισσότερες υγιεινές συνήθειες αλλά και πράγματα που σου προσφέρουν ευχαρίστηση.

Journaling και bullet journaling

κανόνες αυτοβελτίωσης

Είμαι σίγουρη πως κάπως , κάπου έχει πάρει και το δικό σου μάτι αυτές τις δύο λέξεις. Αν με ρωτάς είναι ότι με βοήθησε περισσότερο στη δική μου αυτοβελτίωση. Το καθένα εξυπηρετεί και ένα διαφορετικό . Με το journaling θα αρχίσεις να παρατηρείς τον εαυτό σου. Τι σκέφτεσαι, πώς αντιδράς στη καθημερινότητα σου. Πράγματα που λες ή κάνεις και δεν σου αρέσουν τοσο. Είναι ο καλύτερος να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και να δεις τι θέλεις να αλλάξεις ή να κάνεις στη ζωή σου. Από την άλλη το bullet journaling ή αλλιώς bujo είναι περισσότερο συνδεδεμένο με την οργάνωση, τους στόχους σου και όλα όσα θες να πετύχεις. Παρόλα αυτά είναι και ένας έξυπνος τρόπος να εντάξεις στην καθημερινότητα σου πράγματα που θες να κάνεις ή όχι, αλλαγή στις συνήθειες δεν είπαμε πριν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 βιβλιοπροτάσεις

Διάβασε, μιλά και άκου για αυτοβελτίωση

Το περιεχόμενο για την αυτοβελτίωση πλέον στο διαδίκτυο είναι τεράστιο. Επίσης μπορείς να βρεις άπειρα βιβλία στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου για την αυτοβελτίωση. Ακόμη μπορείς να ακούσεις podcasts , τη νέα μόδα. Γιατί όχι και να μιλήσεις με ανθρώπους που θαυμάζεις για αυτό που κάνουν ή έχουν πετύχει στη ζωή τους. Όσο περισσότερο ασχολείσαι με κάτι τόσο πιο εύκολα γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας σου. Χωρίς πολλές φορές να το πάρεις και χαμπάρι.

Κάπου εδώ βέβαια να μην ξεχάσω ότι δεν είμαι ψυχολόγος ή life coach ή οτιδήποτε σχετικό τέλος πάντων. Τα παραπάνω είναι πράγματα που έμαθα εγώ μέσα από τη δική μου μέχρι τώρα πορεία στην αυτοβελτίωση. Αλλά μεταξύ μας να σου πω και κάτι; Αν το κάλο σκεφτείς είτε το προσπαθούμε ή όχι όσο περνούν τα χρόνια ούτως συ αλλιώς αλλάζουμε. Όμως βέβαια αυτό να μου πεις δεν σημαίνει ότι πάντα γινόμαστε καλύτεροι. Χμμ δεν ξέρω, θα ήθελα να διαβάσω και τις δικές σου σκέψεις.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!