Το διάβασμα και τα οφέλη του για την υγεία.

Το διάβασμα είναι για την ψυχή ό, τι η άσκηση για το σώμα. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η ανάγνωση ενός βιβλίου προσφέρει τεράστια οφέλη στην υγεία μας.

Δείτε τι έδειξαν:

Καταπολέμηση του άγχους: το διάβασμα είναι μία από τις πιο αγχολυτικές δραστηριότητες. Αυτό συμβαίνει διότι το ανθρώπινο μυαλό είναι αναγκασμένο να συγκεντρωθεί σε ό,τι διαβάζει, με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή μας από όλα όσα μας βασανίζουν. Το να “χάνεται” κανείς σε ένα αγαπημένο του βιβλίο, αναδεικνύεται στο καλύτερο μέσο χαλάρωσης και ηρεμίας.

cozy moments

Βοηθάει στη συγκέντρωση: το διάβασμα μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα επειδή εντρυφεί στην προσοχή. Όσο περισσότερο διαβάζουμε, τόσο καλύτερη γίνεται αυτή η ικανότητα.

Εκγύμναση του μυαλού: το διάβασμα είναι μία αληθινή άσκηση για το μυαλό, καθώς για να διαβάσουμε ενεργοποιείται ολόκληρος ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Μελέτες έδειξαν πως όταν διαβάζουμε και φανταζόμαστε τοπία, μυρωδιές, γεύσεις, ενεργοποιούνται οι ανάλογες περιοχές του εγκεφάλου.

reading time

Βελτιώνει την ακοή και την όραση: το διάβασμα μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο, με τον οποίο επεξεργάζεται ο εγκέφαλος μας τις οπτικές πληροφορίες, αλλά και την ακουστική ικανότητά μας. Επιπρόσθετα, η ενίσχυση αυτών των ικανοτήτων οδηγεί και σε βελτίωση της ικανότητας αντίληψης του λόγου (της ομιλίας).

Πρόληψη της νόσου Αλτσχαιμερ: όταν κάποιος διαβάζει καθημερινά από την παιδική του ηλικία, διατρέχει μειωμένο κίνδυνο να παρουσιάσει μεγαλώνοντας τις χαρακτηριστικές «πλάκες» στον εγκέφαλο, οι οποίες υποδηλώνουν νόσο του Αλτσχαιμερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα καλό βιβλίο μπορεί να είναι το «αντίδοτο» που αναζητάμε για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα, να συγκεντρώσουμε και πάλι το μυαλό μας και να καταπολεμήσουμε το στρες.

Λοιπόν, τι περιμένεις ακόμη να πιάσεις στα χέρια σου το βιβλίο από το ράφι που όλο λές πως θα ξεκινήσεις;

Καλή ανάγνωση!!!
Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!