Το be businessman or not to be?

Το be businessman or not to be?

Το να τρέχεις μια δική σου επιχείρηση για άλλους αποτελεί όνειρο και για άλλους εφιάλτη. Δυστυχώς πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν, ότι έχουν την ικανότητα να ασχοληθούν με επιχειρήσεις, θεωρώντας ότι έτσι θα λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα και θα φτάσουν στην απόλυτη επιτυχία.

Πριν ξεκινήσει κάποιος μια επιχείρηση θα πρέπει  να είναι σίγουρος και να μιλά με νούμερα. Εκφράσεις του στυλ «περίπου» και «βλέποντας και κάνοντας» δεν συνάδουν με την δημιουργία ενός σωστού επιχειρηματικού σχεδίου, γιατί πολύ απλά η πρώτη δυσκολία θα οδηγήσει σε ναυάγιο.

Το προφίλ του businessman

Για να είναι κάποιος σίγουρος, ώστε να κάνει το βήμα από την μισθωτή εργασία στο ελεύθερο επάγγελμα θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει αυτογνωσία. Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου είναι καθοριστικός παράγοντας στο να μπορέσει να πετύχει στο ελεύθερο επάγγελμα. Στο προφίλ του επιχειρηματία μπορεί κανείς να διακρίνει την υψηλή αυτοπεποίθηση, την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα στις αλλαγές και τον υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στον εαυτό του. 

Φωτογραφία από Igor Link από το Pixabay

Η Ηγετική φυσιογνωμία

Ένας επιτυχημένος businessman είναι σίγουρα μια ηγετική φυσιογνωμία. Ο ηγέτης είναι αυτός που έχει όραμα και μπορεί να επηρεάσει τις ενέργειες και τις αποφάσεις των υπολοίπων. Είναι αυτός που ξεχωρίζει. Αυτός στον οποίο στρέφονται οι άλλοι για να δώσει λύσεις στα προβλήματα και να κάνει τα εμπόδια να φαίνονται πιο εύκολα.

Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι ότι οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες έχουν την εξυπνάδα να μην σταματούν ποτέ να μαθαίνουν και να μην εφησυχάζουν. Κυρίως δεν υποτιμούν ανθρώπους πιο έξυπνους από αυτούς, αλλά αντιθέτως επιδιώκουν να συνομιλούν και να μαθαίνουν από αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Blogging in 2021

Φωτογραφία από mohamed Hassan από το Pixabay

Όπως άλλωστε είπε και ο Γουόρεν Μπάφετ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο: «Είναι σοφό να μιλάς με ανθρώπους που είναι καλύτεροι από εσένα».

Εάν το ερώτημα «Το be businessman or not to be», παραμένει, κάντε μια ενδοσκόπηση. Την απάντηση θα τη βρείτε μέσα σας.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!