Θετική Σκέψη!!!!!!!

Θετική σκέψη

Καλημέρα, καλημέρα

Νομίζω πως τώρα τελευταία την θετική Θετική Σκέψη!!!!!!!την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορούμε να την αποκτήσουμε.

Οι θετικές σκέψεις μπορούν στην πραγματικότητα να δημιουργήσουν αληθινή αξία στη ζωή των ανθρώπων και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες που μπορούν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από ένα χαμόγελο.

Κάποιες φορές λοιπόν, ακούω ανθρώπους να γκρινιάζουν για τα πάντα: Για τη δουλεία τους, τη σχέση τους, τον φίλο τους, τον διπλανό τους, τα λεφτά χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι και από την άλλη ακούω ανθρώπους που πραγματικά παλεύουν με πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητα τους και αυτούς να μωρέ τους θαυμάζω λίγο παραπάνω!!

Γενικά, η μέχρι τώρα εμπειρία μου, μου έχει δείξει πως όταν σκεφτόμαστε θετικά κάπως, τα πράγματα είναι πιο ευνοϊκά για εμάς, αν σκεφτόμαστε αρνητικά τα πράγματα πάνε ακόμα χειρότερα!

Θετική Σκέψη!!!!!!!

Πως όμως μπορούμε να “φτάσουμε” στη θετική σκέψη:

 •  Ας εστιάσουμε στο καλό. Γύρω μας υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε, και να πάρουμε θετική ενέργεια από αυτά!! Απλά πράγματα όπως: Ο ήλιος, η θάλασσα,ο ουρανός! Ας μην ξεχνάμε στην Ελλάδα ζούμε!
 • Δεν είμαστε το επίκεντρο.  Πραγματικά,έχω βαρεθεί να βλέπω γύρω μου ανθρώπους να πιστεύουν πως αξίζουν παραπάνω, να θεωρούν πως είναι πιο σημαντικοί  και να παραπονιούνται συνέχεια για τους άλλους. Ας μπούμε λίγο στα “παπούτσια” του άλλου, ας δούμε αν χρειάζονται βοήθεια και ας προσπαθήσουμε να τους προσεγγίσουμε θετικά. Σκεφτείτε θετικά για τους γύρω σας, πλησιάστε τους!! Ακούστε τους! 
 • Ας μην κάνουμε αυστηρή κριτική στον εαυτό μας!! Ας τον αγαπήσουμε και ας τον “κανακεύουμε¨χρειάζεται!! Αυτό λίγο ταιριάζει με το παραπάνω, αν είμαστε πιο επιεικείς με τους άλλους, ίσως είμαστε και με εμάς
 •  Ας Ασχοληθούμε στον ελεύθερο χρόνο με δραστηριότητες που μας αρέσουν. Όσο πιο πολύ ξεκουραζόμαστε στον ελεύθερο χρόνο μας και κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν, τόσο πιο ευδιάθετοι θα είμαστε για τη δύσκολη καθημερινότητα! Γενικά, το να είσαι συνέχεια μέσα στο άγχος και να τρέχεις συνέχεια σίγουρα σου δημιουργεί αρνητικές σκέψεις!
 • Ας παίρνουμε λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα, όχι λόγω ανευθυνότητας  αλλά λόγω σκέψης. Εκπέμπω σε θετική συχνότητα, συντονίζω το μυαλό μου στη θετική σκέψη και αφήνω και κάτι να πέφτει κάτω. Δεν γίνεται να σκεφτόμαστε συνέχεια τα λεγόμενα του άλλου, να αναλωνόμαστε για το τι σκέφτεται ο άλλος. 
 • Συναναστρεφόμαστε με θετικούς ανθρώπους, αν νιώθουμε πως δεν μπορεί να γίνει αυτό είναι καλό να μένουμε και με εμάς. Να θυμάστε ότι η δική μας ψυχική ηρεμία και υγεία προέχει!
 • Υιοθετούμε ένα δικό μας μότο. Εμένα το δικό μου είναι πως ο καθένας είναι μοναδικός και διαφορετικός. Με βοηθάει πάρα πολύ να τα βγάζω πέρα με τους ανθρώπους και να τους καταλαβαίνω λίγο καλύτερα!!Να θυμώνω λιγότερο μαζί τους, να τους συγχωρώ και να σκέφτομαι πως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του  “Γολγοθά” να διανύσει
Θετική Σκέψη!!!!!!!

Ασκήσεις θετικής σκέψης:

 • Γράψτε στο τέλος της μέρας 3 θετικά στοιχεία που συνέβησαν και εκτιμήστε τα!
 • Κάντε θετικές δηλώσεις όταν ξεκινάτε τη μέρα σας. Πιστέψτε πως θα έχετε μια όμορφη μέρα! (Μπορώ,είναι δυνατόν, θα τα καταφέρω)     
 • Γράψτε σε ημερολόγιο τα θετικά στοιχεία του ευατού σας!!Ενισχύστε τα
 • Πριν ξεκινήσετε μια ομιλία ή μια συνάντηση, οραματιστείτε ένα θετικό αποτέλεσμα και νιώστε ευχαρίστηση που θα έχετε μια τόσο ωραία εμπειρία
 • Περπατήσετε. Βοηθάει πολύ να αναπροσαρμόζουμε τις σκέψεις μας και να “ξεμπλοκάρουμε”

Βιβλία που προάγουν τη θετική σκέψη

Θετική Σκέψη!!!!!!!

Σίγουρα όλα τα παραπάνω δεν είναι εύκολα, υπάρχουν στιγμή που όλοι καταρρέουμε, που όλοι ¨μαυρίζουμε¨, που νιώθουμε πως δεν έχουμε από τι να πιαστούμε…. Το θέμα όμως για μένα είναι να μην γίνει η καθημερινότητα μας μέσα στην γκρίνια! Όλοι έχουμε δικαίωμα να πέφτουμε αλλά και να σηκωνόμαστε!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος, νομίζω πως να έχουμε δίπλα αυτούς που πραγματικά νιώθουμε πως μας αγαπάνε χωρίς να μας κρίνουν συνέχεια, είναι το κλειδί για τις θετικές σκέψεις!!

Καλή συνέχεια!!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!