Θάλασσα: 3 αγαπημένες μου στιγμές κοντά της

Λοιπόν δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει , αλλά οι μεγαλύτερες εξομολογησεις γίνονται διπλά στη θάλασσα.
Εξομολογήσεις

Μια απ’ τις στιγμές που αγαπώ στη θάλασσα είναι οι στιγμές των εξομολογήσεων. Και φυσικά δεν εννοώ τη θάλασσα του Αυγούστου που εδώ στα νησιά γίνεται το αδιαχώρητο. Εννοώ εκείνη του Απριλίου, που είναι κρύα…φυσάει λίγο κι έτσι ο άνεμος εκμαιεύει τα πιο βαθιά μου μυστικά. Ίσως είναι η κλεισούρα του χειμώνα που έρχεται και απελευθερώνεται με τις πρώτες δροσερές ηλιαχτίδες της Άνοιξης. Ίσως είναι αυτή η απεραντοσύνη του γαλάζιου που “ανοίγει” τη σκέψη. Ίσως πάλι να είναι κι αυτή η ελευθερία που αποπνέει το τοπίο και κάνει τις σκέψεις λόγια.

Αυτός ο υπέροχος παφλασμός των κυμάτων δίνει το ρυθμό, όπως ο μαέστρος στην ορχήστρα κουνώντας τα χέρια του. Κάπως έτσι λοιπόν αρχίζουν οι πρώτες κουβέντες. Όχι όλες σοβαρές, ούτε πάντα με εξομολογητική διάθεση, άλλωστε τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται μεταξύ σοβαρού κι αστείου. Κι έτσι ο γαλανός ουρανός και η θάλασσα γίνονται μάρτυρες πολλών συζητήσεων, ζωηρών προβληματισμών, κραυγαλέων γέλιων και υπέροχων σιωπών που μαρτυρούν απέραντη οικειότητα.

Περπάτημα στην άμμο

Κι όταν πια κουραστώ να κάθεμαι πάνω στο βραχάκι, έχω πάντα την επιλογή να περπατήσω στην άμμο ή ακόμα καλύτερα να περπατήσω στην ακροθαλασσιά. Ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Έτσι, για να ‘χω την αίσθηση του καλοκαιριού που έρχεται και να ‘χω τη χαρά της επαφής με το νερό. Είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που γεμίζω ενέργεια και όλες μου οι αισθήσεις ξυπνούν. Είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που γεμίζω χαρά χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο.

Και η βόλτα συνεχίζεται κατά μήκος της παραλίας για όσο έχω κουράγιο και διάθεση για περπάτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλιοβασίλεμα

Απ’ τις ομορφότερες ώρες της ημέρας μου δίπλα στη θάλασσα είναι η ώρα που σουρουπώνει. Παρακολουθώ τον ήλιο να βουτά στα γαλανά νερά, παρατηρώ τους χρωματισμούς του ουρανού κι αφήνω το μαγευτικό αυτό τοπίο να ξεκουράσει το βλέμμα και τη σκέψη μου! Πόσο δύσκολα τα μάτια της ψυχής μου χορταίνουν αυτή την ομορφιά!!! Το ηλιοβασίλεμα είναι συνυφασμένο με το τέλος της μέρας αλλά και την αρχή της νύχτας. Όλα τελειώνουν κι όλα αρχίζουν ξανά.

Εσείς τι αγαπάτε να κάνετε στη θάλασσα;;;;

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!