Ταξίδια, ο προσωπικός μας μικρός θησαυρός

Ταξίδια! Αποτελούν την μεγαλύτερη προίκα για τον άνθρωπο. Αρχικά γιατί  συνδυάζουν την γνώση με τις αισθητικές απολαύσεις. Δεύτερον, γιατί δικαιώνουν την φράση “once in a  lifetime”, αφού  κάθε ταξίδι που κάνει κάποιος είναι μοναδικό.

Οι ψυχολόγοι έχουν καταλήξει στην πολύτιμη συμβολή τους στην ψυχική μας υγεία. Τα οφέλη τους πολλά και σημαντικά:

  • Εκτονώνουμε το στρες και το άγχος της καθημερινότητας
  • Τονώνουμε και βελτιώνουμε την προσωπικότητά μας
  • Γινόμαστε περισσότερο αυθόρμητοι και δημιουργικοί
  • Αποκτάμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και κοινωνικότητα

Για πολλούς τα ταξίδια είναι συνυφασμένα με την χαλάρωση, την διασκέδαση και την ανεμελιά.  Για κάποιους άλλους είναι αυτογνωσία και επαναπροσδιορισμός.  Αυτά τα δύο στοιχεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με πιο εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως τον πολιτιστικό, τον γαστρονομικό και τον αγροτουρισμό.

Φωτογραφία από Jan Vašek από το Pixabay 

Πολιτιστικά Ταξίδια

Η Ευρώπη αποτελεί σημαντική κοιτίδα της πολιτιστικής ανάπτυξης και της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα πολιτιστικά ταξίδια αφορούν αστικές πόλεις και περιλαμβάνουν επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα, πολιτιστικά μνημεία και γενικότερα μέρη ανάλογου ενδιαφέροντος. Με ένα πολιτιστικό ταξίδι θα μυηθείτε σε διαφορετικές κουλτούρες. Θα συλλέξετε εικόνες, μυρωδιές και παραστάσεις από πολιτισμούς. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε τον δικό σας προσωπικό γνωστικό θησαυρό.

Αγροτουρισμός

Ο άνθρωπος επιθυμεί πάντοτε την επαφή και την σύνδεση με την φύση. Τα δέντρα και οι πράσινοι χώροι λειτουργούν ευεργετικά για την ψυχική μας υγεία. Ταυτόχρονα συνειδητοποιούμε το μεγαλείο και την ομορφιά της φύσης. Μια ομορφιά που οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε, καθώς το περιβάλλον είναι το σπίτι μας.

Φωτογραφία από Наталья Коллегова από το Pixabay 

Γαστρονομικοί προορισμοί

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ο μέσος τουρίστας ξοδεύει ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού των διακοπών του σε τρόφιμα. Η διαπίστωση αυτή δείχνει ξεκάθαρα το πόσο στενά συνδέονται τα ταξίδια με το φαγητό. Ο γαστρονομικός τουρίστας δεν καταναλώνει απλά τρόφιμα η ποτά.  Προσπαθεί να εμβαθύνει στην αισθητική απόλαυση. Επιθυμεί να αποκτήσει  γνώση και εμπειρία, ταυτίζοντας το φαγητό με την κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου που επισκέπτεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Blogging in 2021

Τα ταξίδια αποτελούν τον μικρό προσωπικό μας θησαυρό. Όπως είπε ο Νίκος Καζαντζάκης: «Κάθε τέλειος ταξιδευτής πάντα δημιουργεί τη χώρα στην οποία ταξιδεύει»

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!