Now Reading
Τα τριάντα δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζεις

Τα τριάντα δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζεις

Όλες εμείς που έχουμε κλείσει την ηλικία των τριάντα μπορούμε να καταλάβουμε το άγχος και την πίεση που νιώθει κάθε γυναίκα που ετοιμάζεται να μπει στην επόμενη δεκαετία της ζωής της. Η κοινωνία μας, δυστυχώς, είναι γεμάτη με στερεότυπα απέναντι στις γυναίκες που μεγαλώνουν, επομένως το να γίνεσαι τριάντα φαντάζει με το τέλος του κόσμου.

Όταν όμως έχεις ήδη περάσει στην απέναντι πλευρά, η οποία δεν έχει πλέον τον αριθμό 2 μπροστά, ξέρεις πως όλοι οι φόβοι σου είναι απλά σενάρια της φαντασίας σου. Και ότι αυτή η δεκαετία της ζωής σου είναι μία από τις πιο δημιουργικές και πιο όμορφες που θα ζήσεις. 

Είναι αργά πια για γάμο

Μπορεί να νιώθεις σαν να είσαι μειονότητα σαν ανύπαντρη στα 30 σου, όμως δεν είσαι. Σύμφωνα με μελέτες, μεγάλο ποσοστό γυναικών από 18 έως 29 δεν έχουν παντρευτεί. Επίσης, στα 30 ξέρεις τι θέλεις από τις σχέσεις σου και γενικά από τη ζωή σου και δεν αναλώνεσαι σε τοξικές καταστάσεις και ανθρώπους. Βάζεις εσένα και τον εαυτό σου προτεραιότητα και αν κάποιος βρεθεί στο δρόμο σου να πλέει στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα, καλώς να έρθει.

Έφτασες 30.. γέρασες

Μην πανικοβάλλεσαι. Σίγουρα θα παρατηρήσεις διαφορές στο πρόσωπο σου, σωματικές, αλλά και στην αντοχή σου. Δεν είσαι είκοσι, ωραία και; Να ένα μυστικό για να νιώσεις καλύτερα: με μια ισορροπημένη διατροφή, γυμναστική, καλό ύπνο και αντιμετωπίζοντας τη ζωή χωρίς άγχος, θα νιώθεις πολύ καλύτερα. Να θυμάσαι πως η κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της.

Εγώ πότε θα γίνω μάνα;

Ειδικά αν ο περίγυρος σου και όλες σου οι φίλες έχουν γίνει μανούλες, είναι λογικό να αρχίσεις και εσύ να αναρωτιέσαι: εγώ γιατί όχι ακόμα, φταίω εγώ, τι έχω κάνει λάθος. Ήρεμα, κορίτσια μου μία μία οι ερωτήσεις.. Και για να απαντήσω, όχι δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος, απλά χρειάζεται το σωστό timing. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου εμφανίσει στην επόμενη στροφή. Μήπως όμως εκεί που φοβάσαι να πας, να βρίσκονται όλα όσα ψάχνεις; Μήπως να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, να το δεις πρώτα εσύ και να το πιστέψεις, ώστε να το δουν και οι άλλοι μετά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τα 30 δεν γίνεται τίποτα

Αν δεν έχεις καταφέρει κάτι σημαντικό μέχρι τώρα, δεν θα γίνει ποτέ! Ποιος το λέει αυτό; Ποιος καθορίζει τη ζωή σου εκτός από εσένα την ίδια. Η ζωή του καθενός είναι διαφορετική και είναι δική του υπόθεση. Όλοι έχουν τα προβλήματα τους, τις δυσκολίες τους, κανενός η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, οπότε σταμάτα να συγκρίνεσαι μαζί τους. Και αν νιώθεις περίεργα που είσαι 30 και ακόμη δεν μπορείς να μείνεις μόνη σου, σε προκαλώ να κοιτάξεις γύρω σου και να αναρωτηθείς τι ζωή κάνουν όλοι όσοι μένουν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια. Μάθε να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις. Προχώρα μπροστά, ακόμη και αν τα βήματα σου είναι αργά. Καλύτερα αργά και σταθερά βήματα, παρά γρήγορα και ανισόρροπα. Κοινώς, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη

Στα τριάντα σε απασχολούν πολύ λιγότερο τα ανούσια προβλήματα που είχες στα είκοσι. Πλέον πιο σημαντικό είναι να περνάς τον χρόνο σου με αγαπημένα πρόσωπα, ενδιαφέροντες ανθρώπους και να αποκτάς καινούριες εμπειρίες. Να κάνεις όσα σε ευχαριστούν και σε γεμίζουν χαρά. Κι αν κάποιες στιγμές σε πιάνει νοσταλγία για το παρελθόν, να θυμάσαι πως είχες την τύχη να το ζήσεις και πως τώρα είσαι έτοιμη να ζήσεις ακόμη πιο όμορφες στιγμές.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!