Now Reading
Τα μάτια της ψυχής βλέπουν καλυτέρα..

Τα μάτια της ψυχής βλέπουν καλυτέρα..

Βιβλια αφιερωμένα στα μάτια της ψυχής..

Ψάχνοντας εικόνες για να ετοιμάσω το άρθρο αυτής της εβδομάδας, έπεσα τυχαία πάνω σε ένα βιβλίο. Αναπολώντας σιωπηλά μέσα μου την ιστορία του συγκεκριμένου βιβλίου, θυμήθηκα και άλλα δυο παρόμοιου περιεχομένου. Έτσι αποφάσισα να αλλάξω το θέμα. Να γράψω λοιπόν για βιβλία που είναι αφιερωμένα στα μάτια της ψυχής. Γιατί πάντα, τα μάτια της ψυχής βλέπουν καλύτερα!!!

Μαρια Τζιριτα, Ματια μου

Το βιβλίο που είδα τυχαία, ήταν της κυρίας Μαρίας Τζιρίτα, “Μάτια μου”. Η Λένα ένα τυφλό κορίτσι, από μικρή είχε έναν αγαπημένο φίλο. Τον Λουκά.  Αγαπιόνταν από παιδιά. Ονειρεύονταν να παντρευτούν και να ζήσουν ευτυχισμένοι στο χωριό τους. Αλλιώς, όμως, τα ‘φερε η τύχη… Τριάντα χρόνια αργότερα, θα ξανασυναντηθούν κάτω από πολύ ιδιόμορφες συνθήκες, σε διαφορετικούς ρόλους αυτή τη φορά. Άραγε, άντεξε στο χρόνο εκείνη η αγάπη; Η Λένα πάντα θυμόταν τον Λουκά να της λέει… “Αχ και να μπορούσες να το δείς”!!! Όμως η Λένα πάντα έβλεπε… και έφτιαχνε τις εικόνες που τα μάτια της ψυχής της έβλεπαν.

Όμηρος Αβραμίδης, Με τα μάτια της ψυχής….

Ένα ακόμη αγαπημένο βιβλίο ειναι αυτό του κυρίου Αβραμίδη. Κυκλοφόρησε το 2000 από τις εκδόσεις Ωκεανίδα και είχε τεράστια επιτυχία. Άλλο ένα βιβλίο αφιερωμένο στην αγάπη δυο ανθρώπων, όντας ο ένας τυφλός… Ζούσαν κι οι δυο παγιδευμένοι σ’ ένα αίσθημα μειονεξίας που τους στερούσε τις χαρές της ζωής. Εκείνος κουβαλούσε ένα τραυματικό παρελθόν, εκείνη ένα αβάσταχτο παρόν. Το όνειρο της αγάπης ήταν άπιαστο και για τους δυο – ή τουλάχιστο έτσι πίστευαν – μέχρι εκείνη τη μέρα του Μάη που γνωρίστηκαν τυχαία κι αγαπήθηκαν παράφορα.

Μαζί γνώρισαν ένα παράδεισο που ποτέ πριν δεν είχαν φανταστεί. Όμως, από μια παραξενιά της μοίρας, τη στιγμή που το μέλλον πρόβαλλε μπροστά τους γεμάτο ελπίδες, ορθώθηκε ανάμεσά τους το παρελθόν, αμείλικτο και απειλητικό, αναγκάζοντας εκείνον να εξαφανιστεί απροειδοποίητα από τη ζωή της. Εκείνη έμεινε να τον ψάχνει απεγνωσμένα και κάποτε έπαψε πια να περιμένει. Μα η ζωή έχει πολλά γυρίσματα. . . 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βικτώρια Μακρή, Casta Diva

Η κυρία Βικτώρια Μακρή μας συστήνει μέσα από το βιβλίο της Casta Diva την Μαρία. Η Μαρία γεννήθηκε τυφλή. Ήταν τόσο όμορφη έλεγε η μητέρα της την ώρα που γεννήθηκε, που ήταν σαν να έβλεπε μπροστά της την Κάλλας. Σαν να την άκουγε να τραγουδάει.  Και τότε αποφάσισε να τη βαφτίσει Μαρία και να τη φωνάζει Κάλλας. Παιδί ακόμα η Κάλλας, γνωρίζεται με τον Θεοτόκη. Μικρός και εκείνος, οχτώ χρόνων. «Θέλεις να είμαι τα μάτια σου; Να σου λέω τι βλέπω;» της προτείνει με αθωότητα ο Θεοτόκης… Αγαπήθηκαν πολύ. Και πόνεσαν πολύ. Όλη τους τη ζωή για τον έρωτα και την αγάπη την έζησαν. Για εκείνη την απρόσμενη στιγμή της ευτυχίας που στέκεται στα χέρια κι ύστερα πάλι ξαφνικά, σαν νεράκι που σκάει στην ακροθαλασσιά και χάνεται στα κύματα.

Όταν η αγάπη είναι αληθινή…

Τρία βιβλία που διάβασα και αγάπησα. Πήρα πολλά μέσα από αυτά. Το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο είναι πως όταν η αγάπη ειναι αληθινή, δεν κολλάει σε εμπόδια φραγμούς, ταμπού και ψευδαισθήσεις! Μπορείς να αγαπάς των άνθρωπό σου ακόμη κι αν έχει κάποια αναπηρία! Ίσως να υπάρχουν κι άλλα βιβλία που να αναφέρονται στην αγάπη μέσα από τα μάτια της ψυχής, ομως αυτά ξεχώρισα σήμερα να σας παρουσιάσω !!! Αν δεν τα έχετε διαβάσει, να το κάνετε!!!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!