Now Reading
Σκέψεις που σου δείχνουν ότι έχεις ωριμάσει

Σκέψεις που σου δείχνουν ότι έχεις ωριμάσει

Στη ζωή τα πάντα είναι θέμα επιλογών. Μερικές φορές οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε είναι εύκολες. Άλλες όμως ερχόμαστε αντιμέτωπες με ριζικές αλλαγές. Όλα γίνονται διαφορετικά ανά πάσα στιγμή. Και κάπως έτσι συνειδητοποιούμε ότι μεγαλώσαμε και ότι οι αποφάσεις που παίρναμε σε μικρότερη ηλικία δεν ήταν τίποτα μπροστά στην ενήλικη ζωή.

Πάμε να δούμε κάποιες χαρακτηριστικές αποφάσεις, που όταν τις πάρεις, συνειδητοποιείς μέσα σου ότι έχεις αλλάξει, ότι έχεις μεγαλώσει και ωριμάζεις.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Όταν κάθεσαι και σκέφτεσαι σοβαρά τι σου αρέσει να κάνεις, με τι σου αρέσει να ασχολείσαι. Τι είναι αυτό που σε γεμίζει πραγματικά. Επίσης, όταν έχεις φτάσει στο σημείο να ψάχνεις πραγματικά το επάγγελμα που θα σε κάνει να νιώθεις πιο χαρούμενη. Όταν θέλεις να κυλάει η καθημερινότητα σου πιο ανάλαφρα, εκτός από το να σου αποφέρει χρήματα φυσικά. Όταν συνειδητοποιείς πως η δουλειά είναι σημαντικό κομμάτι της μέρας σου και της ζωής σου γενικότερα, άρα πρέπει να την κάνεις να κυλάει όσο το δυνατό πιο όμορφα. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Με το να χτίσεις μια όμορφη φιλική σχέση με τους συναδέλφους σου. Με το να σκέφτεσαι πως τα χρήματα θα σε βοηθήσουν να κάνεις αυτό το ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν ή να πάρεις ένα αμάξι. Όλες αυτές οι σκέψεις είναι αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης πως απλά μεγαλώνεις. Δε χρειάζεται να είναι όλα μια μάχη. Η ψυχική ηρεμία και η γαλήνη, οι απλές στιγμές στην καθημερινότητα είναι το παν και στοιχεία πως κάτι γίνεται σωστά.

Θέλω το δικό μου χώρο
Σκέψεις που σου δείχνουν ότι έχεις ωριμάσει

Όταν η ανάγκη να φύγεις από το πατρικό σου είναι έντονη, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις πια ωριμάσει. Είσαι έτοιμη να αναλάβεις τις ευθύνες του δικού σου χώρου αλλά και τον εαυτό σου.

Home sweet home

Σάββατο βράδυ θα βγούμε για ποτάκι; Καλό ανέκδοτο. Συνειδητοποιείς ότι μεγάλωσες όταν προτιμάς την κουβερτούλα σου και μια χαλαρή ταινία, παρά το να ντυθείς και να βγεις έξω για διασκέδαση. Απλές στιγμές ευτυχίας το λέω εγώ.

Αυτογνωσία και όρια
Σκέψεις που σου δείχνουν ότι έχεις ωριμάσει

Καταλαβαίνεις πώς έχεις ωριμάσει όταν θέτεις όρια και δείχνεις τις αντοχές σου. Όταν μεγαλώνεις, εσωτερικά κυρίως, συνειδητοποιείς ποια είναι τα πράγματα που δεν ανέχεσαι. Επιτρέπεις στον εαυτό σου να βάλει stop. Θέτεις τα όριά σου και πόσα μπορείς να ανεχτείς από τους άλλους. Είτε έχει να κάνει με ερωτικά, είτε με φιλικές σχέσεις, οτιδήποτε.

Αποταμίευση

Όταν είσαι νέα συνήθως χαλάς και περισσότερα χρήματα. Λίγο εκείνο το ζευγάρι γόβες που είδες στη βιτρίνα, το νέο κολάν που πήρε η φίλη σου και είναι super πρακτικό, η τεράστια συλλογή από τσάντες σε όλα τα χρώματα και μεγέθη. Η υπερβολή είναι το συνώνυμο σου. Όλες τα έχουμε κάνει μην αγχώνεσαι. Όταν όμως μεγαλώνεις αντιλαμβάνεσαι και την αξία των χρημάτων. Εκτιμάς περισσότερο τον τρόπο που τα βγάζεις, καθώς και την κούραση σου. Η οικονομία είναι το μότο σου. Γενικά των ενηλίκων, έρχομαι να συμφωνήσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελέγχεις τα συναισθήματα σου

Σε μικρότερες ηλικίες τα συναισθήματα μας αλλάζουν τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουμε καν να τα συνειδητοποιήσουμε. Όσο μεγαλώνουμε όμως μαθαίνουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας και η διαδικασία μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Η κάθε ηλικία έχει τα δικά της

Όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις την αξία σου αλλά και της ηλικίας σου. Καταλαβαίνεις πως σημασία έχει η καλή διάθεση, η αισιόδοξες σκέψεις και οι χαμογελαστές στιγμές.

Η κάθε ηλικία έχει τη δική της χάρη. Οι αποφάσεις που παίρνεις θα σε βελτιώσουν και θα σε κάνουν να δεις τη ζωή, αλλά και εσένα, με διαφορετική ματιά.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!