Πώς θα ενισχύσουμε την ψυχική μας υγεία

Η ψυχική υγεία δεν έχει μοναδική προϋπόθεση τη μη ύπαρξη ψυχικής διαταραχής. Είναι η αναζήτηση της ισορροπίας, σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής, είτε στον συναισθηματικό κόσμο, είτε στον επαγγελματικό, είτε στις προκλήσεις της καθημερινότητας. Ψυχική υγεία είναι η ικανότητα μας να απολαμβάνουμε τη ζωή και να αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα με υγιή τρόπο.

Η λειτουργικότητα του ατόμου στην ευρύτερη κοινωνία Και οι υγιείς σχέσεις που αναπτύσσει παίζουν τεράστιο ρόλο στην ψυχική του ισορροπία. Οι απαιτήσεις της ζωής και της καθημερινότητας μεταβάλλονται συνεχώς γι’αυτό και χρειάζεται να αποκτήσουμε μια ισορροπημενη βάση στη ζωή μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε και να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συγκυρίες.

Πώς όμως θα αποκτήσουμε ισορροπία;

Αυτοπεποίθηση

Να έχεις μια ρεαλιστική εικόνα του εαυτού σου και του συνόλου των δυνατοτήτων σου, καθώς έτσι μπορείς πιο εύκολα να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της ζωής. Μην ασκείς έντονη αυτοκριτική, αλλά να σέβεσαι και να αγαπάς τον εαυτό σου.

Φρόντισε το σώμα σου

Πώς θα ενισχύσουμε την ψυχική μας υγεία

“Νους υγιής εν σώματι υγιές”, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι φιλόσοφοι και είχανε απόλυτο δίκιο, καθώς η εικόνα του σώματός μας έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία. Αν νιώθουμε καλά με το έξω μας, νιώθουμε καλά και εσωτερικά. Σωστή άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, όχι υπερβολές σε αλκοόλ και ξενύχτι, όλα με μέτρο δηλαδή. Όλα αυτά καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την διάθεση και την ψυχολογία σου.

Διαχειρίσου το άγχος

Ο τρόπος, με τον οποίον διαχειρίζεσαι το άγχος στην καθημερινότητα σου επηρεάζει τις σκέψεις σου, άρα και την ψυχολογία σου. Βρες λοιπόν τι σε χαλαρώνει και εφάρμοσε το καθημερινά, ώστε να διαχειριστείς το άγχος της καθημερινότητας σου αποτελεσματικά.

Πώς θα ενισχύσουμε την ψυχική μας υγεία

Βάλε στόχους

Οργάνωσε τα βήματα σου σύμφωνα με όσα θέλεις να καταφέρεις σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Θέσε ρεαλιστικούς στοχους, σκέψου τα όνειρα και τις επιθυμίες σου και go for it!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε καινούρια πράγματα

Οι ρυθμοί όλων μας καθημερινά είναι πολύ γρήγοροι, πολλές φορές τελειώνει η μέρα και δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας, ώστε να νιώσουμε όμορφα και να χαλαρώσουμε. Βρες τι σου αρέσει, τι γεμίζει με γαλήνη την ψυχή σου και βάλτο στην καθημερινότητα σου. Μπορεί να είναι ένα χόμπι, μαθήματα που πάντα ήθελες να κάνεις, γυμναστήριο, διάβασμα ενός βιβλίου, οτιδήποτε. Βρες τι σου δίνει χαρά και μη το βγάλεις ποτέ ξανά από τη ζωή σου.

Μακριά από τοξικές σχέσεις

Πώς θα ενισχύσουμε την ψυχική μας υγεία

Χρειάζεσαι ανθρώπους γύρω σου που να σε σέβονται και να σε αγαπάνε και όχι άτομα που “ρουφούν” την ενέργεια σου. Η ποιότητα των ανθρώπων που έχουμε στον περίγυρο μας επηρεάζει άμεσα και σε πολύ μεγάλο βαθμό την ψυχική μας ισορροπία. Πρόσεχε λοιπόν ποιον αφήνεις να μπαίνει στη ζωή σου.

Διατηρώντας ισορροπία σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε μια καλή ψυχική υγεία απολαμβάνοντας ενεργά τις θετικές στιγμές της ζωής.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!