Now Reading
Πονάει η Αγάπη, Ή Μήπως Την Πονάμε Εμείς;;;

Πονάει η Αγάπη, Ή Μήπως Την Πονάμε Εμείς;;;

Πονάει όντως η αγάπη, ή μήπως την πονάμε εμείς; Υπάρχουν πολλές θεωρίες που λένε πως η πραγματική αγάπη είναι σπάνια. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις στις μέρες μας είναι δύσκολες και περίπλοκες
Πονάει όντως η αγάπη…

ή μήπως την πονάμε εμείς; Υπάρχουν πολλές θεωρίες που λένε πως η πραγματική αγάπη είναι σπάνια. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ανθρώπινες σχέσεις στις μέρες μας είναι δύσκολες και περίπλοκες! Οι άνθρωποι έχουμε γίνει απαιτητικοί, έχουμε χάσει την υπομονή μας, την εμπιστοσύνη μας, κλεινόμαστε πιο πολύ στον εαυτό μας και στα προβλήματά μας. Που υπάρχει λοιπόν χώρος για αγάπη;

Κι ας υποθέσουμε ότι η αγάπη πονάει, γιατί συμβαίνει αυτό; Τι λάθη κάνουμε και καταλήγουμε σε αυτό το συμπέρασμα; Ας δούμε τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στις σχέσεις:
Sofia’s Happy Wold: Πονάει η Αγάπη ή μήπως την πονάμε εμείς;
  • Εγκλωβιζόμαστε σ’ αυτές ακόμα κι όταν δεν μας «γεμίζουν» για να λέμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Βολευόμαστε σε μια κατάσταση την οποία κάνουμε μέρος της ρουτίνας μας και φυσικά αυτή είναι μια μεγαλύτερη παγίδα, μιας και ότι περικλείεται στον κλείω της ρουτίνας δύσκολα αλλάζει.
  • Βάζουμε μπροστά το «ΕΓΩ» μας. Αλήθεια όμως σε μια σχέση πραγματικής αγάπης το «εγώ» αυτόματα δεν γίνεται «εμείς»;;; Κανονικά έτσι θα έπρεπε, όμως σπάνια συμβαίνει.
  • Δεδομένο. Επίσης άλλη μια μεγάλη παγίδα των σχέσεων. Ο χρόνος που περνά και η σιγουριά που μας δίνει (όσο μπορεί να είμαστε σίγουροι για κάποιον πέρα του εαυτού μας) μας κάνει να χάνουμε το ενδιαφέρων μας και να θεωρήσουμε τον άλλον δεδομένο. Αποτέλεσμα αυτού είναι μια σχέση να βαλτώνει και να ξεκινούν τα προβλήματα.
  • Έντονοι καυγάδες!  Σε μια σκληρή και απαιτητική  καθημερινότητα  πολλά πράγματα μπορούν αν αποτελέσουν αιτία για καβγά. Οι πιο επικίνδυνοι καβγάδες κατά τη γνώμη μου είναι αυτοί που οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα τα νεύρα που μεταφέρουμε στο σπίτι απ’ τη δουλειά ή ο οικονομικός παράγοντας, τα λόγια τρίτων  κ.α.
  • Άφησα επίτηδες για το τέλος το πιο σημαντικό λάθος: Δεν επικοινωνούμε. Αν δεν συζητήσεις με το σύντροφό σου οτιδήποτε σε απασχολεί, ακόμα κι αν αυτό προκαλέσει μια στιγμιαία ένταση, το πρόβλημα δεν θα λυθεί αντιθέτως θα διαιωνίζεται και θα διογκώνετε ως που στο τέλος το σύνολο αυτών των «ασυζήτητων» (επιτρέψτε μου τη λέξη) προβλημάτων θα επιφέρει το τέλος.
Ως τώρα λοιπόν εμείς πονάμε την αγάπη.
Πονάει η Αγάπη ή μήπως την πονάμε εμείς;
Sofia’s Happy Wold: Πονάει η Αγάπη ή μήπως την πονάμε εμείς;
Για μένα η αγάπη…

πρέπει να είναι κάτι απλό και εύκολο. Στιγμές γεμάτες χαμόγελα και  αγκαλιές. Τώρα και με το δίκιο σας θα μου πείτε σε πιο ροζ συννεφάκι ζεις;; και θα έχετε απόλυτο δίκιο. Κάθε σχέση έχει τις εντάσεις της, τις δύσκολες στιγμές, τα νεύρα, την κούραση, τη ρουτίνα της… Φυσικά και ναι!!! Αυτό όμως που έχει σημασία είναι το τέλος της ημέρας. Σε βρίσκει το τέλος της ημέρας στην αγκαλιά του/της;;; Αν ναι, τότε η αγάπη έχει κερδίσει, αν όχι τότε κάτι πάει στραβά.

Λένε ότι όταν χαρίζεις την αγάπη σου σε κάποιον δεν πρέπει να περιμένεις να στην ανταποδώσει. Λένε επίσης ότι η αγάπη είναι θυσία. Τι να σας πω εγώ δεν συμφωνώ! Η πιο όμορφη αγάπη, για ‘μένα, είναι η αμφίδρομη. Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς, σε σέβομαι με σέβεσαι, σ’ εμπιστεύομαι μ’ εμπιστεύεσαι, είμαι για σένα είσαι για μένα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συνθήκη της αγάπης είναι σπάνια!!! αλλά αν αξίζει κάτι στη ζωή είναι να αναζητήσεις αυτό το σπάνιο!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσείς τι λέτε λοιπόν, πονάει η αγάπη ή μήπως την πονάμε εμείς;;;;

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!