Now Reading
Πωλλίνα Σίμονς: Μία αξέχαστη αγάπη, ένας μεγάλος έρωτας!

Πωλλίνα Σίμονς: Μία αξέχαστη αγάπη, ένας μεγάλος έρωτας!

Ένα πρωί, πριν τέσσερα χρόνια, πήγα στην δανειστική βιβλιοθήκη. Αναζήτησα κάτι που δεν είχα διαβάσει. Έψαχνα για ώρα στα ράφια, όταν έπιασα στα χέρια μου κάτι που δεν είχα ξαναδεί. Πωλλίνα Σίμονς, Ο μπρούτζινος καβαλάρης. Δεν το γνώριζα! Ρώτησα την υπάλληλο αν το είχε διαβάσει. Ενθουσιασμένη μου είπε πώς έπρεπε να διαβάσω για αυτόν τον μεγάλη αγάπη οπωσδήποτε!!! Είναι τριλογία μου είπε, αλλά δυστυχώς είχαμε μόνο τα δυο. Στέφτηκα ας διαβάσω αυτά και βλέπουμε για το τρίτο. Και έτσι ξεκίνησαν όλα για μία αξέχαστη αγάπη!!!

Ο Μπρούτζινος Καβαλάρης.,,
Πωλλίνα Σιμόνς: Ο μπρούτζινος καβαλάρης

Ξεκίνησα να το διαβάσω διστακτικά εκείνο το μεσημέρι. Δεν είχα διαβάσει ιστορικό μυθιστόρημα έως τότε. Κι όμως έκανα λάθος! Το βιβλίο ξεκινάει με την Τατιάνα στο ξεκίνημα του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Μέλος μιας συντηρητικής οικογένειας και συνάμα φτωχής στο Λένινγκραντ της Ρωσίας . Πρέπει να μάθει να ζει έτσι ώστε να επιβιώσει. Σκληρή από τη φύση της δεν έχει μάθει να λυγίζει. Κάπου εκεί θα γνωρίσει τον Αλεξάντερ! Εκείνος μέλει να γίνει ο άντρας της ζωής της! Είναι αξιωματικός του κόκκινου στρατού. Κρύβει όμως ένα ένοχο μυστικό για το παρελθόν του! Το μυστικό αυτό απειλεί να διαλύσει την οικογένεια της. Όμως ο έρωτας τους, θυελλώδης καθώς είναι, παλεύει να αντέξει στον κρύο χειμώνα του πολέμου. Δεν μπόρεσα να το αφήσω από τα χέρια μου μέχρι να το τελειώσω!

Τατιάνα και Αλεξάντερ….
Πωλλίνα Σιμόνς: το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας

Είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας. Το ξεκίνησα αμέσως μόλις τελείωσα το πρώτο! Ο πόλεμος συνεχίζεται. Ο Αλεξάντερ πλέον βρίσκεται στο μέτωπο του πολέμου. Εκεί τραυματίζεται!! Η Τατιάνα αποφασίζει να ταξιδέψει για να βρει τον άντρα της ζωής της! Ο Αλεξάντερ, βαριά τραυματισμένος σ’ ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, περιμένει να τον συλλάβει η σοβιετική μυστική αστυνομία. Ξέρει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να σωθεί, αλλά είναι αποφασισμένος να σώσει την έγκυο γυναίκα του, την Τατιάνα. Για να τα καταφέρει σκηνοθετεί το θάνατό του! Η Τατιάνα δε το γνωρίζει και απελπισμένη πλέον, δραπετεύει. Ο Αλεξάντερ, μέσα από δραματικές περιπέτειες, ψάχνει να ξαναβρεί την αγαπημένη του.

Οι κήποι της Τατιάνας….
Πωλλίνα Σιμόνς: Το τρίτο βιβλίο της σειράς

Το τρίτο βιβλίο της καθηλωτικής πλέον τριλογίας, δεν υπήρχε στη βιβλιοθήκη!!! Ναι αλλά δεν γινόταν με τίποτα να το αφήσω έτσι, έπρεπε να μάθω το τέλος!!! Αναγκάστηκα, το αγόρασα. Καθώς είναι το τελευταίο, είναι και το πιο ευχάριστο… Έχουν περάσει χρόνια που οι δυο τους έχουν χωρίσει. Όμως η δύναμη της αγάπης τους, θα τους ενώσει ξανά… Το κλίμα φόβου και δυσπιστίας του Ψυχρού Πολέμου, και τα φαντάσματα του παρελθόντος απειλούν να καταστρέψουν την οικογένειά τους και την ευτυχία τους. Θα τα καταφέρουν άραγε;;;

Το τραπέζι της Τατιάνας…
Τα αγαπημενα φαγητά τους

Ένα ακόμη βιβλίο που αναφέρεται στους γνωστούς μας πλέον Τατιάνα και Αλεξάντερ. Στην ουσία αυτό το βιβλίο αναφέρει κάποιες συνταγές μαγειρικής της Τατιάνας. Οι συνταγές που εκείνη μαγειρεύει για τον άντρα της… Για να είμαι ειλικρινής, δε το έχω διαβάσει όλο. Με κάλυψαν τα υπόλοιπά τρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι τόσο ροζ;;
Εικόνα από αναγνώστρια

Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρα όχι! Και τα τρία βιβλία έχουν να δώσουν πολλά ιστορικά στοιχεία. Μας κάνουν να αναλογιστούμε όσα έγιναν στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Να προβληματιστούμε και να πάρουμε ενδόμυχα θέση. Με έκανα να κλάψω, να γελάσω, να πονέσω. Κάποιες στιγμές, ναι, μου φάνηκε ίσως λίγο τραβηγμένο. Όμως πως αλλιώς θα μιλούσαμε για έναν μεγάλο έρωτα; Όλοι μας δεν τον ψάχνουμε; Οι Τατιάνα και Αλεξάντερ σίγουρα το βρήκαν!!!

Δείτε τα σχόλια (2)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!