Now Reading
Περιποίηση δέρματος μετά τα 30

Περιποίηση δέρματος μετά τα 30

Αγαπημένες μου, η ηλικία των 30 είναι ένα ορόσημο ομορφιάς, και η περιποίηση του δέρματος, οφείλει να προσαρμοστεί! Το ότι δεν είμαστε πια 20, θα αρχίσει να φαίνεται και στο δέρμα μας, αλλά πραγματικά πολλές φορές η ομορφιά μας μπορεί ν ‘απογειωθεί.

Κορυφαίοι δερματολόγοι, έχουν μελετήσει τα στάδια που περνά το δέρμα μιας γυναίκας στο χρόνο, και έχουν βρεθεί μπροστά σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Ότι το pick της ομορφιάς, βρίσκεται εκεί γύρω στα 35! Τίποτα όμως δε μπορεί να αφεθεί στην τύχη, οπότε… όλα θέλουν τη φροντίδα τους!

Ορόσημο

Η ηλικία των 30 είναι συχνά μια αλλαγή που συνοδεύεται από άγχος και ορμονικές μεταβολές που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή στο δέρμα. Οι ορμόνες ανάπτυξης αρχίζουν να επιβραδύνονται, οπότε το δέρμα δεν θα επιδιορθωθεί όπως έκανε στα 20. Τα… ξεσπάσματα των ορμονών μπορεί συχνά να εμφανιστούν με τη μορφή κυστικής ακμής και λεπτών γραμμών που δεν υπήρχαν πριν. Δε χρειάζεται πανικός, αρκεί ν’ αλλάξουμε τον τρόπο που φροντίζουμε πια το δέρμα μας και να αποκτήσουμε νέες συνήθειες.

Το μακιγιάζ ως σύμμαχος

Πολλές γυναίκες αποφεύγουν να φορούν μακιγιάζ κάθε μέρα για να αφήσουν το δέρμα τους να «αναπνέει». Η αλήθεια όμως είναι πως το μακιγιάζ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός μας. Είναι η στιγμή που στο μυαλό μας, το μακιγιάζ, θα αποτελεί εργαλείο για την περιποίηση του προσώπου.

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι η No1 αιτία της πρόωρης γήρανσης. Δεδομένου ότι οι περισσότερες γυναίκες αμελούν να βάζουν αντιηλιακό προσώπου, ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες, το μακιγιάζ θα λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας!

Φροντίζουμε πάντα το foundation που χρησιμοποιούμε, να έχει δείκτη προστασίας spf, και ελάχιστα χημικά συστατικά!

Δεν παραβλέπουμε το λαιμό

Είναι δεδομένο ότι στις ηλικίες 20+ ο λαιμός δεν αποτελεί και μεγάλη προτεραιότητα στην περιποίηση! Ήρθε όμως ο καιρός να το αλλάξουμε αυτό, καθώς τα αποτελέσματα της αμέλειας θα φανούν με την πάροδο του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τα πρώτα σημεία του σώματός μας, που η γήρανση στο δέρμα είναι εμφανής. Πως όμως θα φροντίσουμε σωστά αυτή την τόσο ευαίσθητη περιοχή; Συνήθως οι γυναίκες απλώνουν με ανοδικές κινήσεις κάποια ενυδατική κρέμα. Αυτό όμως, είναι λάθος. Ο λαιμός πρέπει να είναι πάντα ενυδατωμένος, κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά ο τρόπος έχει σημασία! Δεν τραβάμε, δεν κάνουμε ανοδικές κινήσεις, αλλά πολύ απαλά με κυκλικές κινήσεις απλώνουμε κάθε βράδυ μια ενυδατική κρέμα, και κάθε πρωί μια αντηλιακή!

Κρέμα ματιών

Τι να πει κανείς για το πόσο σημαντική είναι η κρέμα ματιών ειδικά μετά την ηλικία των 30. Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείται ακόμη και κάτω από το μακιγιάζ, κάθε φορά, ώστε να παρέχουμε πλήρη ενυδάτωση. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, η χρήση της θα πρέπει να γίνεται σωστά. Δεν απλώνουμε ποτέ την κρέμα ματιών μας με πολλές κινήσεις, αλλά μόνο ταμποναριστά και απαλά. Που την απλώνουμε; Μόνο στα οστά που είναι δίπλα από την εξωτερική γωνία των ματιών μας. Εκεί που καταλήγουν τα “μήλα” μας.

Το κλειδί

Χιλιάδες προϊόντα, που υπόσχονται περιποίηση σε ηλικίες 30+. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαθείτε μέσα στο χάος της αγοράς. Το κλειδί βρίσκεται στη ρετινόλη. Οποιοδήποτε προϊόν με ρετινόλη, να είστε σίγουρες ότι είναι κατάλληλο για εσάς. Είναι η ουσία που πραγματικά χρειάζεται το δέρμα σας σε αυτές τις ηλικίες, χωρίς να το βαραίνει, χωρίς να του είναι λίγο. Αν θέλετε να συνδυάσετε με υαλουρονικό οξύ, μιας και διαφημίζεται πολύ, μπορείτε. Αρκεί το υαλουρονικό οξύ να βρίσκεται σε χαμηλή ποσότητα, να είναι καλής ποιότητας και φυτικό το προϊόν που θα επιλέξτε.

Δεν ξεχνάμε να κοιμόμαστε για 8 ώρες, να πίνουμε πολύ νερό και να… Χαμογελάμε!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!