Now Reading
Περιποίηση προσώπου στα 20’s

Περιποίηση προσώπου στα 20’s

20s Skincare

Μιας και σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τη περιποίηση μετά τα 30 τώρα ήρθε ώρα να κατέβουμε ηλικία. Η δεκαετία των 20’s είναι η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσεις να περιποιείσαι το δέρμα σου. Όμως επειδή μεγαλώνουμε σε μια γενιά που το διαδίκτυο έχει πολύ μεγάλη θέση στη ζωή μας, υπάρχει και μια παραπληροφόρηση. Με αποτέλεσμα και να έχουμε αλλά και να χρησιμοποιούμε περισσότερα από αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε. Για αυτό σήμερα θα σου πω ποια είναι τα βασικά προϊόντα για να ξεκινήσεις να περιποιείσαι το πρόσωπο σου. Πάντα γύρω από έναν πολύ βασικό άξονα, ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεσαι συντήρηση και όχι πρόληψη αντιγήρανσης.

Καθημερινή Περιποίηση

Περιποίηση προσώπου στα 20's

Η πραγματικότητα είναι πως σε καθημερινή βάση χρειάζεσαι μόνο 3 προϊόντα! Ναι καλά διάβασες. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι :

  1. Καθαριστικό προσώπου : Ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου ιδανικό για την δική σου επιδερμίδα , δηλαδή κάτι που δεν θα νιώθεις να σου τραβάει το δέρμα μετά από κάθε χρήση, είναι το πρώτο βήμα. Το χρησιμοποιείς πρωί- βράδυ ώστε να διώχνεις από το δέρμα όλα τα κακά πράγματα που έχουν μαζευτεί μέσα στη μέρα.
  2. Αντιηλιακό : Ο ήλιος είναι ο καλύτερος φίλος της αντιγήρανσης και ο δικός μας χειρότερος εχθρός. Οπότε είναι χρήσιμο , αν με ρωτάς, να αποκτήσεις αυτή τη συνήθεια σε καθημερινή βάση το γρηγορότερο δυνατόν. Όχι μόνο όταν πας για μπάνιο. Εγώ προτείνω να βρεις ένα αντιηλιακό που θα σου προσφέρει και την απαραίτητη ενυδάτωση. Ώστε να είναι το μοναδικό προϊόν που θα χρησιμοποιείς το πρωί στο πρόσωπο σου μετά τον καθαρισμό.
  3. Ενυδατική : Χωρίς ενυδάτωση δεν πάμε πουθενά! Όπως ο οργανισμός σου ζητάει νερό για να ενυδατωθεί , έτσι και το δέρμα σου. Όμως δεν έχουμε ανάγκη ούτε από πανάκριβα προϊόντα πολυτελείας , ούτε να έχουν άπειρα συστατικά. Βρες απλά μια κρέμα που θα σου προσφέρει τόση – όση ενυδάτωση χρειάζεσαι ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Καθημερινή Περιποίηση αλά Ντεμακιγιαζ

Σε όλες μας συχνά πυκνά μας αρέσει να κάνουμε ένα ωραίο μακιγιάζ και καλά κάνουμε. Όμως δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να ξεχνάμε να το αφαιρούμε το βράδυ. Όχι μόνο γιατί αν κοιμηθείς με μακιγιάζ αποχαιρετά την μαξιλαροθήκη που χάνεις. Κυρίως γιατί είναι και το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο πρόσωπο σου και αυτό δεν το θέλουμε. Η λύση λοιπόν είναι απλή. Υπάρχουν δύο επιλογές.

Η πρώτη είναι να κάνεις διπλό πλύσιμο με το καθαριστικό που χρησιμοποιείς ούτως συ άλλος. Όμως αν νιώθεις ότι δέρμα σου δεν το πολύ δέχεται καλύτερα να το αποφύγεις. Η δεύτερη λύση, αυτή που προτιμώ και συστήνω είναι ένα προϊόν ντεμακιγιάζ. Μπορείς να βρεις άπειρα εκεί έξω και προς Θεού όχι μαντιλάκια, δεν δουλεύουν όπως θα θέλαμε. Εγώ προτείνω να βρεις ένα καλό michellar καθώς είναι ότι πιο ήπιο και λειτουργικό για οποιαδήποτε δέρμα. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι σε γαλάκτωμα, λάδι ή balm. Όμως μην ξεχνάς ότι το ντεμακιγιάζ δεν φτάνει, πρέπει ΚΑΙ να πλυθείς με το καθαριστικό σου.

Η περιποίηση της μιας φοράς την εβδομάδα

Για αυτό το κάτι παραπάνω στην περιποίηση του προσώπου σου μπορείς μια φορά την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση και μάσκα. Στην απολέπιση τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση για χρήση οξέων. Καθώς θεωρητικά τα scrub με κόκκους που τρίβεις το πρόσωπο σου μπορεί να το τραυματίσουν. Εγώ δεν έχω μπει ακόμη στη διαδικασία να αλλάξω το απολεπιστικά με κόκκους αλλά ίσως το κάνω από τον χειμώνα. Καθώς πολύ σημαντικό τα οξέα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις κυρίως το χειμώνα και πάντα στον ήλιο με αντιηλιακό. Η απολέπιση κυρίως θα βοηθήσει στο να καθαρίσουν οι πόροι του δέρματος σου, να μαλακώσει το δέρμα. Επίσης μετά θα δουλέψει καλύτερα η οποιαδήποτε μάσκα προσώπου.

Όσον αφορά τις μάσκες τώρα οι επιλογές εκεί έξω είναι άπειρες. Όμως νομίζω πως στη δεκαετία των 20’s οι ενυδατικές και οι καθαριστικές είναι οι μόνες που πρέπει να κοιτάς. Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω. Πάντα προσφέρουμε στο δέρμα μας αυτό μας ζητάει, είτε παραπάνω ενυδάτωση είτε πιο εντατικό καθαρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 βιβλιοπροτάσεις

Σημείωση | Προσοχή

Αν το δέρμα σου έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα, ξεχνάς όλα αυτά που διάβασες. Εννοείται πως πάντα ακολουθούμε ότι μας λέει ο δερματολόγος μας. Καθώς εγώ δεν είμαι επαγγελματίας και απλώς μετά από πολύ ψάξιμο γνωρίζω τους βασικούς κανόνες! ♥️

*Μπορείς να τσεκαρεις και το Woman’s Book Story για περισσότερα tips ομορφιάς!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!