Τι να ΜΗΝ κάνουμε προκειμένου να ξεπεράσουμε γρηγορότερα τον πρώην μας

Και ναι λοιπόν, ήρθε η στιγμή που βαθιά μέσα σου περίμενες, αλλά για κανένα λόγο δεν ήθελες να παραδεχτείς! Η σχέση σου έφτασε στο τέλος της κι εσύ βρίσκεσαι στα “πατώματα” και θρηνείς. Αυτό βέβαια είναι πιθανόν να συμβαίνει αν εσύ είσαι αυτή που τη χώρισαν…γιατί αν χώρισες εσυ το έτερον ήμισυ τώρα πιθανότατα θα κάνεις μπαρότσαρκα με τις κολλητές πίνοντας εις υγείαν του πρώην σου!

Αν ανήκεις λοιπόν στην πρώτη κατηγορία, πάμε να δούμε μαζί πέντε πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις προκειμένου να ξεπεράσεις γρηγορότερα τον πρώην σου!

Μην κάψεις όλες τις κοινές σας φωτογραφίες
Πέντε πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να ξεπεράστε γρηγορότερα τον πρώην σας

Απ’ τα πρώτα στάδια εκτόνωσης θυμού μετά από ένα χωρισμό είναι το κάψιμο όλων των φωτογραφιών στις οποίες υπήρχε κι εκείνος. Αυτό είναι το σύνηθες! Ας το αλλάξουμε λίγο. Για πρώτη φορά ας ΜΗΝ κάψουμε τις φωτογραφίες. Αν η θέασή τους μας πληγώνει ή μας μελαγχολεί καλό θα ήταν να τις αποθηκεύσουμε σε ένα κουτί και να τις κρύψουμε σε κάποια γωνιά στο υπόγειο ή στη σοφίτα ή σ’ ένα μέρος του σπιτιού που σπάνια επισκεπτόμαστε. Καίγοντας τις φωτογραφίες είναι σαν να καίμε ένα μέρος του παρελθόντος μας.

Το παρελθόν μας όμως, μόνο όταν το αποδεχτούμε και το κατανοήσουμε θα το αφήσουμε πίσω μας. Αλλιώς θα το κουβαλάμε πάντα μαζί μας! Αν όντως αυτές οι φωτογραφίες είναι περιττές σίγουρα θα έρθει η ώρα που θα τις “ξεφορτωθούμε”. Σε κάποια εκκαθάριση ίσως, χρόνια μετά, χωρίς ίχνος θυμού και μικροκακίας.

Μην πιεις το Βόσπορο
Πέντε πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να ξεπεράστε γρηγορότερα τον πρώην σας

Είναι πια γνωστό ότι το αλκοόλ δεν βοηθάει να ξεπεράσουμε καμιά δύσκολη στιγμή πόσο μάλλον έναν χωρισμό. Το μόνο που θα καταφέρουμε πίνοντας είναι να κάνουμε πράγματα για τα οποία πολύ πιθανό να ντρεπόμαστε όταν περάσει η επήρεια και φυσικά να ξυπνήσουμε τη επόμενη μέρα με ένα κεφάλι “καζάνι”. Και πιστέψτε με κανένας πόνος, κανένας θυμός, καμία απογοήτευση δεν θα έχει φύγει, απλά θα προστεθεί, στην καλύτερη περίπτωση, ένας πονοκέφαλος κι ένα ανακάτεμα στο στομάχι. Τη Χειρότερη εκδοχή δεν θέλω καν να τη σχολιάσω, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει…

Μην πάρεις τηλέφωνο
Πέντε πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να ξεπεράστε γρηγορότερα τον πρώην σας

Μια απ’ τις συ πιο συχνές ανοησίες που κάνουμε πάνω στην απελπισία και το συναίσθημα μοναξιάς που μας περιβάλλει, είναι να παίρνουμε τηλέφωνο ή να στέλνουμε μήνυμα δήθεν καταλάθος. Τις περισσότερες φορές η κίνηση αυτή δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και μεταξύ μας δεν θα έπρεπε να έχει! Δεν θα πω λοιπόν να σβήσουμε το Κινητό. Σιγά, μετά από τόσο καιρό σίγουρα θα το έχουμε μάθει απέξω. Όταν η αυλαία όμως πέσει το έργο τελειώνει, χωρίς πως και γιατί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αντίθεση με τα Social Media, που εγώ πιστεύω πως πρέπει να διαγράφονται. Δεν έχει κανένα νόημα να “κρυφοκοιτάζεις” τη ζωή του, ούτε βέβαια να ξέρει εκείνος αν έχεις προχωρήσει παρακάτω ή όχι!

Μην προκαλείς τυχαίες συναντήσεις
Πέντε πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να ξεπεράστε γρηγορότερα τον πρώην σας

Σε συνάρτηση των παραπάνω, δεν έχει κανένα νόημα να προκαλούμε τυχαίες συναντήσεις έξω απ’ τη δουλειά του ή στην καφετέρια που συχνάζει ή ακόμα και λίγο πιο κάτω απ’ το σπίτι του. Το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε με αυτά τα τερτίπια είναι να πληγωνόμαστε ξανά και ξανά και να μένουμε κολλημένες σε μια κατάσταση παγιωμένη στο τέλος. Η ζωή είναι μπροστά και η πορεία μας δεν έχει εκείνον δίπλα. Τα πάντα είναι θέμα απόφασης.

Μην πέσεις σε κατάθλιψη
Πέντε πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να ξεπεράστε γρηγορότερα τον πρώην σας

Η ζωή είναι πολύ ωραία για να την περνάμε μέσα στη μιζέρια. Έχει έρθει η ώρα να αποχωριστούμε τον ωραίο μας καναπέ, ο οποίος έχει κάνει γούβα πια απ’ το πολύ καθισιό, και να βγούμε ξανά έξω!! Άλλωστε για έναν άνθρωπο που δεν μας αγαπάει πια υπάρχουν τόσοι άλλοι που μας αγαπούν και θέλουν αν μας βλέπουν χαρούμενες κι ευτυχισμένες. Εντάξει, πέρασε πια και τόσος καιρός …άντε καρδιά μου κι άσπρο πάτο, καιρός να πάμε παρακάτω… Πάμε λοιπόν.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!