Now Reading
Όταν μία μάνα θέλει, μπορεί τα ακατόρθωτα!!!

Όταν μία μάνα θέλει, μπορεί τα ακατόρθωτα!!!

Όταν μιια μάνα θέλει μπορει τα πάντα αν προσπαθήσει..

Όταν κάθε γυναίκα μαθαίνει πως είναι έγκυος, μοιάζει σαν τη Μαίρη Πόπινς. Σαν να πετάει στα σύννεφα με μία ομπρέλα! Βάζει φτερά στα πόδια της και ανοίγει τη καρδιά της να υποδεχτεί τον μοναδικό πλέον λόγο ύπαρξής της!! Το πιάνει στα χέρια της και ο κόσμος γύρω της παύει να υπάρχει! Τι γίνεται όμως όταν διαπιστώσει πως η ανάπτυξη του παιδιού της δεν είναι φυσιολογική; Τίποτα και τα πάντα. Επειδή όταν μία μάνα θέλει, μπορεί τα ακατόρθωτα!!

Το αγόρι που μιλούσε με τους πλανήτες!

Μπαίνοντας λοιπόν ένα πρωί στο αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο, η ιδιοκτήτρια και φίλη μου πλέον Χρυσούλα μου έδειχνε τα βιβλία που είχαν έρθει. Το μάτι μου έπεσε σε ένα ιδιαίτερο εξώφυλλο. Το έπιασα στα χέρια μου και διάβασα αμέσως την υπόθεση από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.Ο Τζέικομπ έχει δείκτη ευφυΐας υψηλότερο του Αϊνστάιν. Διαθέτει φωτογραφική μνήμη. Έμαθε να λύνει μαθηματικές εξισώσεις μέσα σε δυο εβδομάδες, μόνος του.

Σε ηλικία εννέα χρόνων άρχισε να αναπτύσσει μια πρωτότυπη θεωρία στον τομέα της αστροφυσικής η οποία λειτουργεί ως προέκταση της Θεωρίας της Σχετικότητας και η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα του εξασφαλίσει πολύ σύντομα μια υποψηφιότητα για το βραβείο Νόμπελ. Σήμερα, σε ηλικία δεκατριών χρόνων εργάζεται κανονικά, ως ερευνητής, στον τομέα της κβαντικής φυσικής. Αυτές ήταν οι πρώτες σειρές που διάβασα και δε χρειάστηκε να διαβάσω περισσότερο. Με είχε ήδη κερδίσει..

Η υπόθεση του βιβλιού..

Το ίδιο βράδυ λοιπόν, ξεκίνησα να το διαβάζω. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του μικρού Τζείκομπ. Όταν ο μικρός ήταν στην ηλικία των δυόμιση, διαγνώστηκε με μία μορφή αυτισμού. Οι γιατροί του είπαν πως δεν πρόκειται στη ζωή του να μάθει να δένει ούτε τα κορδόνια του. Θα έπρεπε να τον βοηθάει πάντα κάποιος στη ζωή του. Η Κριστίν Μπαρνέτ, μητέρα του και συγγραφέας του βιβλίου, τρόμαξε!! Φοβήθηκε πολύ!! Όμως δε το έβαλε κάτω! Αγωνίστηκε σκληρά, πάλεψε με τους πάντα. Ακόμη χρειάστηκε να δημιουργήσει η ίδια της ένα πρότυπο παιδικό σταθμό στο γκαράζ του σπιτιού της ώστε το παιδί της να έχει κι αυτό τη προσχολική αγωγή που του αρμόζει! Κατέγραψε όλες τις εμπειρίες της μέσα σε αυτό το βιβλίο. Μαζί με τον Τζέικομπ είχαν την δυνατότητα και άλλα παιδιά με αυτισμό να έχουν την εκπαίδευση που τους χρειάζεται. Με κατ΄οίκον διδασκαλεία του έμαθε να γράφει, να διαβάζει, να μετρά. Έχει δέκτη ευφυίας μεγαλύτερο του Αϊνστάιν!

Γιατί να το διαβάσεις

Η απάντηση είναι τόσο απλή!! Επειδή μέσα από αυτή τη μάνα έχεις να πάρεις πολλά μαθήματα!! Ο αυτισμός είναι κάτι πολύ δύσκολο. Ακόμη δυσκολότερο όταν πρόκειται για το παιδί σου. Όμως ένα αυτιστικό παιδί έχει ίσα δικαιώματα στη ζωή με όλους μας. Έχει κρυφά ταλέντα που χάρη στη δική μας βοήθεια μπορεί να τα φέρει στην επιφάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχω τέσσερα παιδιά και μπορώ να καταλάβω πως είναι. Αυτή η μάνα μου δίδαξε να αγαπώ τα πάντα πάνω στα κορίτσια μου. Να τα βλέπω όλα θετικά και να μην εγκαταλείπω στιγμή τον αγώνα διαπαιδαγώγησης τους! Θεωρώ προσωπικά πως κάθε μητέρα, εκπαιδευτικός αλλά και όχι μόνο, πρέπει- οφείλει στον εαυτό της να διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο βασισμένο στη ζωή ενός ιδιαίτερα ξεχωριστού παιδιού. Ένα παιδί που έχει μια μάνα ηρωίδα!!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!