5 τρόποι που με βοήθησαν να οργανώσω καλύτερα την καθημερηνότητά μου

Χρόνος, χρόνος, χρόνος. Η αλήθεια είναι ότι όσες ώρες κι αν είχε η μέρα ποτέ δεν θα ήταν αρκετές για να φέρουμε εις πέραν όλες μας τις υποχρεώσεις. Είτε είσαι μανούλα είτε όχι, είτε η δουλειά σου είναι εκτός σπιτιού, είτε δουλεύεις στο σπίτι ή από το σπίτι ο χρόνος πάντα τρέχει και είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρεις όλα. Μια καλή λύση είναι να οργανώσεις την καθημερηνότητά σου. Αυτοί είναι λοιπόν οι πέντε τρόποι που με βοήθησαν να οργανώσω τη δική μου καθημερινότητα.

Πρωινή ρουτίνα
5 τρόποι που με βοήθησαν να οργανώσω καλύτερα την καθημερηνότητά μου

Το πρώτο βήμα οργάνωσής μου λοιπόν ήταν το ξυπνητήρι. Επειδή αυτό το χρονικό διάστημα δεν δουλεύω και η κύρια ενασχόλησή μου είναι το σπίτι μου και το blog, θεωρούσα πως ότι ώρα και να ξυπνήσω θα προλάβω. Τα πράγματα όμως δεν ήταν καθόλου έτσι. Ξυπνούσα γύρω στις 10:30 και για να προλάβω να κάνω όλα όσα περιελάμβανε το πρόγραμμά μου, πολλές φορές δεν έτρωγα ούτε πρωινό. Μεγάλο λάθος γιατί και η μέρα μου ήταν πολύ πιεσμένη και δεν τρεφόμουν σωστά και πάντα έκανα τα μισά απ’ ότι είχα αρχικά υπολογίσει.

Τώρα όμως το ξυπνητήρι χτυπάει στις 8:30. Έτσι προλαβαίνω να φάω το πρωινό μου, έχει χρόνο το μυαλό μου να ξυπνήσει και όλες μου οι δουλειές γίνονται χωρίς άγχος και πίεση στην ώρα τους. Επίσης έχω όσο χρόνο χρειάζομαι για να συντονίσω την ομάδα μου στο sofiashappyworld.gr και να απολαύσω την παρέα με φίλους χωρίς τύψεις . Άλλο ένα καλό που έχει το πρωινό ξύπνημα είναι ότι δεν χάνω τη μέρα μου και δεν χαραμίζω περιττές και πολύτιμες ώρες στον ύπνο.

Αναλαμβάνω ότι μπορώ να κάνω μόνη μου
5 τρόποι που με βοήθησαν να οργανώσω καλύτερα την καθημερηνότητά μου

Πολλές φορές στο πρόγραμμά μου υπήρχαν πράγματα που χρειαζόταν τη βοήθεια τρίτων. Συνήθως του άντρα μου. Όμως επειδή και η δική του μέρα είναι πολύ γεμάτη αρκετές φορές τα πράγματα που έπρεπε να κάνουμε μαζί έπαιρναν μικρές και μεγάλες, καμιά φορά, αναβολές. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάνω αρκετό πολύτιμο χρόνο στο περίμενε.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισα το δικό μου πρόγραμμα να περιλαμβάνεται από πράγματα που μπορώ να κάνω μόνη μου. Με τον τρόπο αυτό κι εγώ τελειώνω στην ώρα μου και πάντα μου μένει χρόνος για εμβόλιμες εργασίες. Θεωρώ πως αυτός είναι ένας καλός τρόπος να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Βάζε τα πάντα στη θέση τους
5 τρόποι που με βοήθησαν να οργανώσω καλύτερα την καθημερηνότητά μου

Αυτή ήταν μια συμβουλή που μου έδινε η μητέρα μου από μικρή. “Βάζε τα πράγματα στη θέση τους μόλις τα χρησιμοποιήσεις για να ξέρεις που είναι και να τα βρίσκεις πάντα όταν τα χρειάζεσαι”. Σοφή συμβουλή που όμως δεν ακολουθούσα πάντα. Υπήρξαν πολλές φορές που έψαχνα να βρω τα κλειδιά μου λίγο πριν βρω απ’ το σπίτι. Ακόμα και το κινητό μου ή το πορτοφόλι μου, που κατά ένα παράδοξο τρόπο δεν ήταν ποτέ μέσα στην τσάντα μου. Αυτή ήταν η πιο συχνή αιτία να καθυστερώ στα ραντεβού μου και πιο σπάνια στη δουλειά μου.

Ήταν απλό…τελικά όλα είναι απλά. Το μόνο δύσκολο είναι να αλλάξεις τη συνήθεια. Είναι όμως κι αυτό μια πρόκληση. Αν θες, φυσικά και μπορείς να τα καταφέρεις. Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι τα τελευταία, αρκετά, χρόνια που έχω εφαρμόσει αυτό το σύστημα, δεν αργώ ποτέ.

Λίστα με τις καθημερινές δραστηριότητες
5 τρόποι που με βοήθησαν να οργανώσω καλύτερα την καθημερηνότητά μου

Όταν το πρόγραμμά σου είναι γεμάτο, είναι φυσικό να ξεχάσεις πράγματα. Αυτό που κάνω εγώ και θεωρώ ότι είναι πολύ αποτελεσματικό είναι “η λίστα”. Γράφω όλες τις υποχρεώσεις που έχω για την επόμενη ημέρα κι έτσι δεν ξεχνάω τίποτα. Μια-μια δουλειά που τελειώνω την “τικάρω” κι έτσι εκτός απ’ την ικανοποίηση που έχω όταν τελικά μπαίνει το “τικ”, ότι τα έχω καταφέρει, είμαι σίγουρη ότι έχουν γίνει όλα όπως πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομαδοποίηση εργασιών

Αυτό το κάνω συνήθως στις δουλειές του σπιτιού. Για παράδειγμα, κεφάλαιο “βεράντα”. Στη δουλειά αυτή θα συμπεριλάβω και το πότισμα των λουλουδιών και την καθαριότητα της βεράντας. Όπως και στο κεφάλαιο “κουζίνα”, το οποίο συμπεριλαμβάνει και το μαγείρεμα και την καθαριότητα της κουζίνας. Με τον τρόπο αυτό ομαδοποιώ τις δουλειές κι έτσι μοιάζουν λιγότερες.


Λίγο πριν τελειώσουμε θα ήθελα να πω, ότι αυτός είναι ο δικός μου τρόπος που οργανώνω την καθημερινότητά μου. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως αυτοί οι τρόποι λειτουργούν σε όλους τους ανθρώπους. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Δεν ταιριάζουν σε όλους μας οι ίδιες ρουτίνες!

Εσάς ποιος είναι ο δικός σας προγραμματισμός;

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!