Να αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου.

Στη ζωή σου να αγαπάς την ευθύνη

Να αγαπάς την ευθύνη σημαίνει πως αναλαμβάνεις την ευθύνη των πράξεων σου. Συνειδητοποιείς και αναγνωρίζεις τα λάθη σου, είτε αυτά είναι μεγάλα είτε είναι μικρά. Τα αντιμετωπίζεις, άρα μπορείς να τα διορθώσεις ή να μην τα επαναλάβεις ξανά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αυτοβελτίωση σου.

Είναι σημαντικό να αναλαμβάνεις όλη την ευθύνη ή το μερίδιο που σου αναλογεί στην κάθε κατάσταση. Αυτό σε κάνει περισσότερο άνθρωπο.. Σε κάνει πιο ώριμο και υπεύθυνο.

Να αναλαμβάνεις την ευθύνη σημαίνει πως δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα με τον εγωισμό σου και κοιτάς μπροστά, όσο και αν σε τρομάζουν οι σκοτεινές πλευρές του εαυτού σου, όσο και αν έχεις πληγώσει τους άλλους με τις πράξεις σου. Σημαίνει πως αγαπάς και σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου και μετά όλους τους άλλους, με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

Να είσαι υπεύθυνος σημαίνει πως παύεις να κουράζεις τους ανθρώπους γύρω σου, καταλογίζοντας τους όλα τα στραβά στην ζωή σου, σαν να τα έχουν προκαλέσει εκείνοι. Σταματάς να είσαι θύμα πια.

Όλα γύρω σου θα αρχίσουν να αλλάζουν

Κανείς μας δεν είναι τέλειος, ακόμη να το καταλάβεις; Όλοι μας μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε για όλη μας τη ζωή. Δεν είναι ντροπή να κανείς λάθη. Είναι αναμενόμενο φυσικά και κάπου σε αυτή τη διαδρομή θα πληγώσεις ανθρώπους να το ξέρεις. Αρκεί να μην το κάνεις σκόπιμα. Αν δεν κάνεις λάθη, δεν θα μάθεις. Το χειρότερο, λένε οι ψυχολόγοι, δεν είναι να μην κάνεις λάθη. Το χειρότερο είναι να μην κάνεις τίποτα. Η αδράνεια είναι θανάσιμη αρρώστια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Να έχεις το θάρρος να ζητάς συγνώμη, και να το εννοείς.
  • Να διδάσκεσαι μέσα από τα λάθη σου και να προσπαθείς να βελτιώνεσαι, μια μέρα τη φορά, όπως συνηθίζω να λέω.
  • Να αγαπάς τις αδυναμίες σου και να συνειδητοποιείς πως είσαι και εσύ ένας απλός άνθρωπος, σαν όλους τους άλλους. Ένα κομμάτι εύθραυστο..

Όταν το αποδεχθείς αυτό όλα γύρω σου θα αρχίσουν να αλλάζουν.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!