Μία οικογένεια νάνων επιβιώνει στο Άουσβιτς..

Οι 7 νάνοι του Άουσβιτς

Αυτή τη φορά θα σας μιλήσω για ένα ιδιαίτερο βιβλίο. Ένα βιβλίο για μία οικογένεια Εβραίων νάνων που επιβιώνει στο Άουσβιτς. Πρόκειται για μία αληθινή ιστορία! Δεν λέω αν είναι καλό ή κακό, σίγουρα πάντως ιδιαίτερο! Κέρδισα αυτό το βιβλίο σε ένα ινσταγραμικό διαγωνισμό. Χάρηκα πολύ καθώς, όπως συνηθίζω να λέω, κάθε βιβλίο έχει κάτι να μας δώσει.

Η Πέρλα Όβιτς

Δεν γνώριζα περί τίνος πρόκειται. Όταν όμως ήρθε στα χέρια μου και το ξεφύλλισα μου φάνηκε ενδιαφέρον. Ή ποιότητα του χαρτιού μοιάζει με ιλουστρασιόν. Οι γραμματοσειρά του έντονη και μεγάλη. Μέσα στο βιβλίο περιέχονται πολλές φωτογραφίες της οικογένειας αλλά και εικόνες που μοιάζουν με τις παλιές ταπετσαρίες στους τοίχους σπιτιών την δεκαετία του ΄70.

Μία οικογένεια νάνων επιβίωσε του ολοκαυτώματος
Οι 7 νάνοι του Άουσβιτς με φίλους

Σε αυτή την οικογένεια ο πατέρας ήταν νάνος. Παντρεύεται δύο φορές. Δύο κανονικές γυναίκες, δέκα γέννες, οι επτά εκ των οποίων πήραν το γονίδιο του πατέρα και γεννήθηκαν με νανισμό. Περήφανοι πολλοί για τον εαυτό τους και μη θέλοντας να ξεχωρίζουν από τον υπόλοιπο κόσμο, προτιμούν να ράβουν μόνοι τους τα ρούχα τους. Δεν ήθελαν να φοράνε παιδικά ρούχα. Καλλιτεχνικές φλέβες όλοι τους καθώς επιλέγουν να δημιουργήσουν την δική τους καλλιτεχνική ομάδα και να δίνουν παραστάσεις για να βγάζουν τα προστοζειν τους.

Οι δύο αδερφές σε μεγάλη ηλικία

Όταν ο Χίτλερ αποφασίζει των αφανισμό των Εβραίων, πρώτα θύματα του τα άτομα με ιδικές ικανότητες. Πρέπει να καθαρίσει ο κόσμος από τα αποβράσματα! Έτσι λοιπόν και η οικογένεια Όβιτς οδηγείται στο Αουσβιτς. Θα γίνουν πειραματόζωα του γιατρού, Δρ. Μένγκελε. Εντυπωσιασμένος από τη σωματική τους διάπλαση, ξεκινά μία σειρά πειραμάτων πάνω τους. Αυτό θα τους κρατήσει ενωμένους και θα γίνει ο λόγος που τελικά θα τους κρατήσει ζωντανούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 βιβλιοπροτάσεις

Γιατί να το διαβάσω;
Οι τέσσερις γυναίκες νάνοι

Λοιπόν! Όπως σας είπα και πιο πάνω, δεν μπορώ να πω πως είναι ένα τέλειο αριστουργηματικό βιβλίο. Εκ των πραγμάτων όμως αφού ειναι αληθινή ιστορία, σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον! Το γεγονός και μόνο της επιβίωσής τους ειναι κάτι σπάνιο. Όμως καθότι είναι γραμμένο από δύο δημοσιογράφους δεν έχει τα στοιχεία που ένας συγγραφέας θα έδινε ώστε να το απογειώσει. Επαναλαμβάνονται συχνά και κάποιες φορές κουράζουν τον αναγνώστη από περιττές πληροφορίες. Παρόλα αυτά το διάβασα ευχάριστα!!! Υποθέτω πως η συγκεκριμένη έκδοση ειναι αυτή που του δίνει την ευχάριστη αυτή ανάγνωση! Εν κατακλείδι αξίζει σίγουρα να διαβαστεί!!!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!