Με τον παππού και την γιαγιά στο σπίτι

Ο Παππούς και η γιαγιά δημιουργούν τις πιο γλύκες αναμνήσεις!!!

Ο ρόλος της γιαγιάς και του παππού στο σπίτι είναι ανεκτίμητος κι αναντικατάστατος! Στο σημείο αυτό  θα επικαλεστώ  τη λαϊκή σοφία που αναφέρει πως: του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου!!! Κρύβει μια μαγική αλήθεια η φράση αυτή, δε νομίζετε;;; Βλέποντας κι εγώ τους γονείς μου πως συμπεριφέρονται στα εγγόνια τους, σε σχέση με τη συμπεριφορά που είχαν σ’ εμάς μπορώ να διακρίνω πολλές διαφορές… Γι’ αυτές μεταξύ άλλων θα μιλήσουμε και σήμερα!

Καταφύγιο ζεστασιάς
Στο σπίτι με τους παππούδες...
Ο Παππούς και η γιαγιά δημιουργούν τις πιο γλύκες αναμνήσεις!!!

Ο παππούς και η γιαγιά λοιπόν είναι υπομονετικοί, δεν είναι υπερπροστατευτικοί , δεν είναι καθόλου αυστηροί, είναι ανεχτικοί και προς Θεού δεν χαλάνε κανένα χατίρι στα εγγονάκια!!! Αυτό όμως δεν είναι λογικό;;;; Η πείρα που έχουν αποκτήσει μεγαλώνοντας τα δικά τους παιδιά, τους έχει δώσει γνώση και γνώση με τη σειρά της τους έχει προσφέρει τη σιγουριά… Τη σιγουριά ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν σχεδόν τα πάντα!!!  Ο Παππούς και η γιαγιά έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τα εγγόνια τους.  Είναι γι’ αυτά το καταφύγιο, είναι η ώρα της ξενοιασιάς και προπάντων  η ζεστή αγκαλιά που θα κουρνιάσουν κάθε φορά που οι γονείς θα γίνουν  αυστηροί. Ε, και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς θα γίνουν συχνά και οι «δικηγόροι» των παιδιών προκειμένου αυτά να πάρουν άφεση από κάποια τιμωρία.

Τώρα θα μου πείτε, σωστό είναι αυτό;;; Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς είναι αυτοί που θα πρέπει να βάζουν τα όρια αλλά και τους κανόνες. Κανόνες και όρια που οι παππούδες θα πρέπει να ακολουθούν έτσι ώστε τα παιδιά να μην μπερδεύονται και να έχουν μια σαφή εικόνα για το σωστό και το λάθος, το καλό και το κακό το αποδεκτό και το μη αποδεκτό. Βέβαια κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του! Σ’ αυτές λοιπόν τις εξαιρέσεις «πατάνε» οι παππούδες και οι γιαγιάδες και «κακομαθαίνουν» τα παιδιά.

Sofia’s Happy World: Στο σπίτι με τους παππούδες…
Αναμνήσεις:

Προσωπικά ευτύχισα στη ζωή μου να γνωρίσω δυο γιαγιάδες και μια προγιαγιά!!! Θυμάμαι ότι απολάμβανα την κάθε στιγμή μαζί τους. Οι ώρες που περνούσαμε μαζί ήταν ώρες απόλυτης χαράς και ξεγνοιασιάς. Θυμάμαι ακόμα την ιστορία της «Σαρταμπέλας» που μου έλεγε η προγιαγιά μου η Ελπίδα και την «πόρκα» που χορεύαμε… Θυμάμαι τη γιαγιά τη Βιργινία, με την οποία ζούσαμε στο ίδιο σπίτι, να κυνηγάει τον αδελφό μου με ένα ποτήρι γάλα μέχρι που εκείνος παντρεύτηκε και έφυγε από το σπίτι… Αλλά ακόμα και τότε είχε πάντα την έννοια του, την έννοια μας!!!Ακόμα και τη γιαγιά τη Σοφία θυμάμαι, σαν μια σκιά γεμάτη αγάπη, μιας και ήταν η πρώτη που αποχώρησε απ’ την όμορφη ομάδα μας!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sofia's Happy World: Στο σπίτι με τους παππούδες…
Στο σπίτι με τους παππούδες…

Ο παππούς και η γιαγιά δημιουργούν τις ωραιότερες αναμνήσεις! Είναι σημείο αναφοράς για κάθε παιδί. Γι’ αυτό κι εσείς γονείς μην είστε αυστηροί μαζί τους. Τι κι αν κακομαθαίνουν λίγο τα παιδιά!!! Αυτός είναι ο ρόλος τους άλλωστε!!! Και σ’ αυτό το σημείο να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ειδικός. Υπήρξα όμως ένα ευτυχισμένο παιδί που μεγάλωσε με 2 γιαγιάδες και με μια προγιαγιά. Τις αναμνήσεις λοιπόν που δημιούργησα μαζί τους δεν θα τις αντάλλασσα με τίποτα στον κόσμο.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!