Λένα Μαντά, Το πράσινο φόρεμα

Γειά σας βιβλιοφιλαράκια μου τι κάνετε; Ελπίζω να σας άρεσε η πρώτη μας παρουσίαση και τώρα ήρθε η ώρα για το δεύτερο βιβλίο μας. Για πάμε να το δούμε λοιπόν! 

Τίτλος: Το πράσινο φόρεμα  Συγγραφέας: Λένα Μαντά,  Εκδόσεις: Ψυχογιός    

Η Κοραλία βρίσκεται στο εξωτερικό για μια δουλειά. Είναι ένα βήμα πριν ξεκινήσει να οργανώνει τον γάμο της με τον Λίνο όταν ξαφνικά ένα επείγον τηλεφώνημα την γυρίζει πίσω στην Ελλάδα. Η γιαγιά Μάγδα είναι έτοιμη να πεθάνει, όμως μόνο η Κοραλία θα ανακαλύψει πως όλο αυτό είναι μια παγίδα της γιαγιάς της για να την αποτρέψει από αυτό τον γάμο.

Έτσι η γιαγιά Μάγδα αποφασίζει να πει στην Κοραλία την ιστορία του πράσινου φορέματος γιατί βλέπει πως ο Λίνος δεν είναι ο έρωτας της εγγονής της και ξεκινάει μια αναδρομή στην Αθήνα του 1959. Καθώς προχωράει η ιστορία μας βλέπουμε την ζωή της Κοραλίας πόσες ανατροπές μπορούν να έρθουν, πόσα νέα άτομα θα μπουν στην ζωή της, πόσες αλήθειες και ψέματα θα μάθει καθώς και δύο νέοι άντρες που θα έρθουν στο προσκήνιο με ένα δραματικό τρόπο με μόνο κοινό τους στόχο να σώσουν την ζωή της Κοραλίας.

Για ποιον όμως τελικά η Κοραλία θα διαλέξει να βάλει το πράσινο φόρεμα;  “”Το πράσινο φόρεμα μικρό μου, είναι το ρούχο της ευτυχισμένες μας ψυχής.. Είναι η τρελά που έρχεται μόνο μια φορά στη ζωή μας..ειναι το επίσημο ένδυμα του ασυγκράτητου, παθιασμένου, ανύποπτου έρωτα, που ωστόσο εντός σου αφουγκράζεσαι πως σηματοδοτεί κάτι πολύ παραπάνω: το ίδιο το πεπρωμένο!! Και το φοράς μόνο μια φορά!”” 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα πολύ ωραίο αισθηματικό βιβλίο που σε ταξιδεύει ανάμεσα στο 1959 και το 2018. Κυλάει πολύ ωραίο, σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος και δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. 

Εσείς έχετε ζήσει έναν αντίστοιχο έρωτα σαν τη γιαγιά Μάγδα ή την Κοραλία? Έχετε φορέσει το δικό σας πράσινο φόρεμα?

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!