Now Reading
Κώστας Ευριπιώτης- Δυο χρόνια μακριά…

Κώστας Ευριπιώτης- Δυο χρόνια μακριά…

Ο Κώστας Ευριπιώτης γεννήθηκε το 1963 στην Ηλιούπολη. Είχε τρία αδέλφια και ο πατέρας του ήταν εργάτης. Ο θάνατος του πρώτου αδελφού από καρκίνο θα τον σημαδέψει βαθιά. Ο ίδιος σε μια συνέντευξή του θα πει: “Τον έχασα από καρκίνο, ήταν 25 χρονών. Αυτός ήταν ο λόγος που τα “πήρα” και βγήκα σ’ αυτό το επάγγελμα. Λειτουργούσε ψυχοθεραπευτικά.”

Η πρώτη επαφή με την ηθοποιία
Κώστας Ευριπιώτης- ένα χρόνο μακριά…

Τα πρώτα του θεατρικά βήματα τα έκανε δίπλα στον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα ο οποίος είχε θεατρικό εργαστήρι στην Ηλιούπολη. Ήταν αυτός που αργότερα τον παρότρυνε να γραφτεί στη θεατρική σχολή “Γιώργος Θεοδοσιάδης” απ’ όπου αποφοίτησε με επιτυχία το 1981. Δάσκαλός του ήταν ο Νίκος Βασταρδής. Ο Κώστας Ευριπιώτης συνεργάστηκε με πολύ αξιόλογους ηθοποιούς που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του. Μερικοί απ’ αυτούς ήταν: ο Κώστας Βουτσάς, ο Χρόνης Εξαρχάκος, ο Θύμιος Καρακατσάνης και άλλοι.

Τηλεόραση και κινηματογράφος
Απ’ την ταινία Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός.

Αναμφίβολα ο ρόλος που τον καθιέρωσε στη συνείδηση του κόσμου ως ένα σπουδαίο κωμικό ήταν ο “Βλάχος” στο σίριαλ “Της Ελλάδος τα παιδιά”. Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων ήταν: “Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του”, “Φάκελος Αμαζών”, “το 13ο κιβώτιο”, “Η καλή πεθερά”, “Ιδιαιτέρα για κλάματα” και πολλά ακόμα. Έντονη ήταν και η παρουσία του στον κινηματογράφο λαμβάνοντας μέρος σε πάνω από 20 ταινίες και βιντεοταινίες. Κάποιες απ’ αυτές είναι: “Ρόδα τσάντα και κοπάνα”, “Έλα να γυμνωθούμε ντάρλιγκ”,”Μπίζνες στα Βαλκάνια”, “Αυστηρός κατάλληλο”, Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός”, “Οι γαμπροί της ευτυχίας” και άλλες.

Θέατρο
Απ’ τη θεατρική παράσταση Σεσουάρ για δολοφόνους

Ο Κώστας Ευριπιώτης αγαπούσε πολύ το θέατρο απ’ το οποίο δεν έλειψε όλα αυτά τα χρόνια. “Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές”, “Βίρα τις άγκυρες”, “Μίλα μου…και μανιτάρια”, “Σεσουάρ για δολοφόνους” και “Άντρες έτοιμοι για όλα”, ήταν μόνο κάποιες απ’ τις θεατρικές παραστάσεις που πρωταγωνίστησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αρρώστια και το τέλος
Με τη σύντροφο της ζωής του Λίλιαν Μπότση

Η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στον εγκέφαλο ήταν σκληρή και άνιση. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Ο ίδιος δεν είχε διστάσει να περιγράψει σε συνέντευξή του το πως ξεκίνησαν όλα: “Όλα ξεκίνησαν στις πρόβες. Πήγαινα να πω τα λόγια του κειμένου και σταματούσα απότομα. Εγώ δεν αντιλαμβανόμουν τίποτα στις πρόβες. Νόμιζα ότι όλα βαίνουν καλώς. Πήγαινα να κάνω φινάλε και ξαφνικά έλεγα άλλα πράγματα που δεν είχαν σχέση με το κείμενο. Ωστόσο οι συνάδελφοί μου διαπίστωσαν το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό που πέρασα ήταν μια πολύ μεγάλη περιπέτεια με την υγεία μου, η οποία μου παρουσιάστηκε εντελώς ξαφνικά”,

Το πρόβλημα αυτό με την υγεία του τον έφερε πιο κοντά στο Θεό. “Αφοσιώθηκα στον Θεό. Πίστεψα ακόμα περισσότερο σε Εκείνον. Πλέον βάζω πρώτα τον άνθρωπο Κώστα και μετά όλα τα άλλα…Πάντα πίστευα ότι υπάρχει Θεός. Όμως μετά το θέμα της υγείας μου πίστεψα ακόμα περισσότερο. Δε γίνεται να μην πιστέψεις ότι υπάρχει Θεός, όταν φτάνεις ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Ίσως να ήταν ένα δυνατό μήνυμα όλο αυτό που έζησα” είχε πει. Στις 30/05/2019 ο Κώστας Ευριπιώτης θα φύγει απ’ τη ζωή. Δίπλα του ως την τελευταία στιγμή στάθηκαν οι δυο γιοί του, Αδαμάντιος και Ίωνας καθώς και η σύντροφός της ζωής του Λίλιαν Μπότση.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!