Η νέα μόδα του Tik – Tok

Το Tik Tok είναι μια καινούρια εφαρμογή για κινητά, που κυριολεκτικά σαρώνει, κυρίως στο νεανικό κοινό. Μέσα από την εφαρμογή αυτή μπορεί κανείς να δημιουργήσει μικρής διάρκειας μουσικά video. Τα βίντεο συνήθως προβάλλουν lip-syncing και χορογραφία με χιουμοριστικό χαρακτήρα.

Η Guardian αναφέρει σε άρθρο της, ότι το πιο σημαντικό στοιχείο στην πλατφόρμα του Tik –Tok είναι η αναρχία της. Δεν έχει εσωτερική δομή, συνοχή ή κατευθυντήριες γραμμές. Μάλιστα θα έλεγε κανείς πώς πρόκειται για ένα από τα πιο σουρεαλιστικά social media. Ένα είναι το δομικό συστατικό της: η πυρετώδης δημιουργικότητα.  Η διαφορά του από τα υπόλοιπα social έγκειται στο ότι δρα «θεραπευτικά» μέσα από το χιούμορ και το γέλιο. Αυτή τη στιγμή είναι ίσως η μοναδική εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, στη οποία απλά μπορούμε να είμαστε…περίεργοι !

To Tik Tok ξεκίνησε από την Κίνα το 2016 και φέρεται να είναι ο συνεχιστής της επιτυχίας του instagram. Μάλιστα εδώ και λίγο καιρό, συνεργάζεται με την National Football League, δηλαδή  την  Αμερικάνικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Φωτογραφία από Omar Medina Films από το Pixabay

Tik -Tok και πιθανοί κίνδυνοι

Όπως και σε κάθε άλλο social media, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι αρκετοί. Το ελληνικό κέντρο ασφαλούς διαδικτύου προειδοποιεί τους γονείς για την ιδιαίτερη δημοφιλία που έχει η συγκεκριμένη εφαρμογή κυρίως στους εφήβους. Επισείει την προσοχή σε συγκεκριμένα σημεία, πιο συγκεκριμένα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Wordpress Builder

  • Είναι σημαντικό να ενεργοποιείται η επιλογή του «ιδιωτικού λογαριασμού»
  • Οι χρήστες υπάρχει πιθανότητα να εκτεθούν σε ακατάλληλο περιεχόμενο ή να πέσουν θύματα cyberbullying. Η λύση σε αυτή την περίπτωση είναι το μπλοκάρισμα ή αναφορά του χρήστη.
  • Το  Tik Tok διαθέτει ένα κέντρο «ψηφιακής ευημερίας» μέσω του οποίου μπορείτε να παρακολουθείτε το χρόνο που δαπανάτε στην εφαρμογή
  • Η πρόσβαση σε ακαταλάλληλο περιεχόμενο μπορεί να περιοριστεί μέσα από την ενεργοποίηση της περιορισμένης λειτουργίας.
Φωτογραφία από StartupStockPhotos από το Pixabay

Σύμφωνα με το Sensortower, το Tik Tok βρέθηκε και στην 7η θέση με τις εφαρμογές που είχαν τα περισσότερα downloads από το 2000 έως το 2019 και αναμένεται να κάνει νέο αντίστοιχο ρεκόρ μέσα στο 2020.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!