Η ευγένεια είναι αρετή!!!

Είναι αρετή η ευγένια

Άραγε υπάρχει χώρος πιστεύετε για ευγένεια σε έναν κόσμο γεμάτο συμφέρον, έλλειψης σεβασμού και ενσυναίσθησης, αδιαφορίας και εγωισμού; Πως μπορείς να μιλήσεις ευγενικά σε κάποιον με κατεβασμένα μούτρα, που δεν λέει καν μια καλημέρα; Από που αντλείς τη δύναμη να φερθείς ευγενικά;

Η ευγένεια είναι αρετή…

Μαθαίνεται από την παιδική ηλικία και παραμένει τρόπος έκφρασης για πάντα. Το να είσαι ευγενικός δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα σου. Σε κάνει να ξεχωρίζεις σαν άνθρωπος και σε βοηθάει να δημιουργήσεις σχέσεις σεβασμού, κατανόησης και εκτίμησης.

Σκεφτείτε ευγενικούς ανθρώπους που γνωρίζετε ή που συναντάτε στην καθημερινότητα σας. Δεν περιβάλλονται απο μια γλυκιά αύρα; Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν χρήση του διαλόγου, ξεχασμένο μέσο επικοινωνίας στην εποχή μας δυστυχώς και δεν φέρονται με τρόπο που δεν θέλουν οι ίδιοι να τους φέρονται. Ένα σου χαμόγελο το πρωί μπορεί να φτιάξει τη μέρα κάποιου άλλου ανθρώπου, δεν είναι το ομορφότερο συναίσθημα όλων αυτό τι λέτε; Και φυσικά και τη δική σου διάθεση. Είναι πολύ όμορφο να σκορπάς χαμόγελα και να σου γυρίζουν πίσω. Ευγενικός άνθρωπος είναι αυτός που εκτιμάει, που σέβεται και που ξέρει να φέρεται.

Και δεν λέω, σίγουρα όλοι έχουμε τα θέματα μας, είτε μικρά είτε μεγάλα, όμως γιατί να τα δείχνουμε και στους άλλους; Τι μας φταίνε οι γύρω μας; Η ένταση και η κρίση της εποχής μας δεν είναι απαραίτητο να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις αξίες μας σαν άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sofia’s Happy World: Η ευγένεια είναι αρετή

Η ευγένεια πιστεύω ξεκινάει από την οικογένεια και σε ακολουθεί σε ολόκληρη την ζωή σου. Να έχεις ήθος και τρόπους. Να μη φέρεσαι όπως δεν θέλεις να σου φερθούν και να μπαίνεις και λίγο στα <<παπούτσια>> του άλλου. Να είσαι σωστός άνθρωπος με αξίες για σένα, για κανέναν άλλον. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους με ποιότητα. Κάνε λοιπόν προτεραιότητα της ζωής σου την ευγένεια, αυτό θα σου ευχηθώ κλείνοντας!!!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!