Η ευχάριστη διαδικασία της εκκαθάρισης!

Αρκετό καιρό τώρα φλερτάρω με την ιδέα της εκκαθάρισης. Ο χρόνος όμως που απαιτεί μια τέτοια διαδικασία, η συγκέντρωση και φυσικά το καθαρό μυαλό που χρειάζεται με έκαναν συνεχώς να αναβάλλω τη δουλειά αυτή. Μια δουλειά αρκετά χαοτική, ειδικά όταν δεν υπάρχει ένας υποτυπώδης προγραμματισμός. Πριν ξεκινήσω λοιπόν και αφού πρώτα έκρινα πως η κατάσταση δεν “σήκωνε” άλλη αναβολή πήρα μια πολύ σοβαρή απόφαση.

Η υπόσχεση στον εαυτό μου πριν ξεκινήσω την εκκαθάριση

Σαν άνθρωπος δεν δένομαι ιδιαίτερα με τα αντικείμενα τα ρούχα ή τις φωτογραφίες, οπότε δεν μου είναι και δύσκολο να τα “ξεφορτωθώ”. Απ’ την άλλη όμως είμαι αρκετά αναποφάσιστη και μετανιώνω εύκολα. Ο χρόνος που είχα στη διάθεσή μου για την εκκαθάριση αυτή δεν ήταν άπλετος, οπότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως για οτιδήποτε δεν είμαι σίγουρη ότι χρειάζομαι, θα το φυλάξω σε μια κούτα στο υπόγειο μέχρι τελικά να αποφασίσω αν το θέλω ή όχι. Έτσι λοιπόν και με αυτήν την προϋπόθεση ξεκίνησα χωρίζοντας σε τρεις φάσεις αυτό που είχα να κάνω.

Φάση Νο 1 Ντουλάπες
Η ευχάριστη διαδικασία της εκκαθάρισης!

Αν για κάτι είμαι πραγματικά υπερήφανη αυτό είναι για την πάντα τακτοποιημένη ντουλάπα μου. Πάντα μπορούσα να βρω πολύ εύκολα ότι κι αν ήθελα να φορέσω. Πάντα ήξερα ποια ρούχα είναι αυτά που χρησιμοποιώ συχνά, ποια λιγότερο και ποια καθόλου. Υπ’ αυτή την έννοια το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας ήταν πολύ εύκολη υπόθεση για μένα! Κράτησα λοιπόν αυτά που φορούσα πιο συχνά, πέντε μπλούζες δηλαδή, δυο παντελόνια και όλες μου τις φόρμες. Αυτά που δεν φορούσα καθόλου τα χάρισα, με πολύ χαρά, και στα υπόλοιπα (λίγα ευτυχώς) έδωσα παράταση μιας ακόμη χρονιάς. Δεσμεύτηκα όμως στον εαυτό μου πως η χρόνια αυτή θα είναι μόνο μια και ότι δεν θα μείνουν αιώνια σε μια θήκη μέσα στην ντουλάπα να πιάνουν άσκοπα χώρο και να μη χρησιμεύουν πουθενά.

Η πρώτη φάση στρατεύθηκε με απόλυτη επιτυχία!!! Τελικά ήταν πιο εύκολο απ’ ότι φανταζόμουν.

Φάση Νο 2: Καλλυντικά-Κρέμες προσώπου
Η ευχάριστη διαδικασία της εκκαθάρισης!

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που άλλαξα στα 35 μου, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό το περιβάλλον και τον εαυτό μου. Μια απ’ αυτές ήταν ότι τώρα πια χρησιμοποιώ μόνο φυτικές κρέμες και βιολογικά καλλυντικά από εταιρίες που δεν κάνουν τα πειράματά τους πάνω σε ζώα. Παρ’ όλα αυτά όμως, με μεγάλη μου έκπληξη παρατήρησα, ότι είχαν μείνει ακόμη αρκετά καλλυντικά αλλά και κρέμες απ’την εποχή που η οικολογική μου συνείδηση κοιμόταν. ( Η εποχή της τοξικής ομορφιάς, έτσι την ονόμασε η συνεργάτιδά μου Κλειώ Πετροπούλου σε κάποιο παλιότερο της άρθρο).

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν βαφόμουν πάρα πολύ, όμως μου άρεσαν αρκετά όλα αυτά τα προϊόντα που αφορούσαν τη γυναικεία περιποίηση και ομορφιά. Αυτός είναι και ο λόγος που είχα πάρα πολλά. Κάποια απ’ αυτά λοιπόν ήταν μισοτελειωμένα, αυτά τα πέταξα χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπήρχαν αρκετά που ήταν καινούρια ή σχεδόν καινούρια ή τέλος πάντων σε πάρα πολύ κατάσταση, αυτά τα χαίρονται τώρα πια οι φίλες μου και υπάρχουν κι αυτά που χρησιμοποιώ εγώ που είναι και τα λιγότερα. Αν εξαιρέσει κανείς τα πινέλα, όλα τα υπόλοιπα είναι ένα από κάθε είδος. Τα δυο συρτάρια μπάνιου έγιναν δυο μεσαίου μεγέθους νεσεσέρ. Νομίζω πως και η δεύτερη φάση ήταν επιτυχημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φάση Νο 3 Αντικείμενα
Η ευχάριστη διαδικασία της εκκαθάρισης!

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν κάπως! Και δεν είναι τόσο η υλική αξία του κάθε αντικειμένου όσο είναι η συναισθηματική. Ποιος σου έδωσε τι και πότε, ή από που πήρες το κάθε τι και γιατί! Εδώ τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Τα περισσότερα πράγματα που αποχωρίστηκα ήταν κυρίως χρηστικά αντικείμενα απ’ την κουζίνα που πλεόναζαν, και τα έδωσα στη μαμά μου και κάποια ψευτοκοσμηματάκια που είχα φτιάξει μόνη μου, την εποχή που περνούσα την καλλιτεχνική μου φάση, που τα έδωσα στις ανιψιές μου κι αυτές με τη σειρά τους στις φίλες τους.

Εκεί δε, που απέτυχα εντελώς ήταν στα βιβλία. Θεωρητικά γνωρίζω ότι τα βιβλία μόνο όταν αλλάζουν χέρια είναι ευτυχισμένα. Ξέρω επίσης ότι προορισμός τους είναι να διαβαστούν από όσους περισσότερους αναγνώστες γίνεται. Θεωρητικά, γιατί πρακτικά μου είναι πολύ δύσκολο να τα αποχωριστώ.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!