Γης Μαδιάμ

Γης Μαδιάμ

Ρίχνοντας μια ματιά στα σημαντικότερα ειδησεογραφικά νέα των τελευταίων ημερών,  παρατήρησα πως κυριαρχούν η κινητή τηλεφωνία, το Brexit, οι πολιτικές διαφωνίες και το ποδόσφαιρο. Εγώ απουσίαζα. Εγώ, ο καθημερινός άνθρωπος, αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλά, μιας και σημαντικής ψήφου. Δεν κατέχω τη δύναμη των μέσων, ούτε την ανθηρή οικονομική κατάσταση παρά, μαζί με μερικά εκατομμύρια κατοίκους αυτού του τόπου έχουμε μετατρέψει τη ζωή μας, σε δόσεις.

Δόσεις δανείων, δόσεις λογαριασμών, δόσεις πιστωτικών καρτών, δόσεις σκέψεων, δόσεις συναισθημάτων, δόσεις αγάπης, δόσεις υπομονής, δόσεις διαλόγου… αφαίρεση ηρεμίας. Ένα διάχυτο άγχος που προκαλεί κόπωση και που ευνουχίζει, οποιαδήποτε, μορφή αντίδρασης. Λέξεις όπως: μάτια μου, φως μου, άγγελέ μου, ουρανέ μου, καρδιά μου και παρόμοιες στις διαπροσωπικές σχέσεις μας (όχι απαραίτητα ερωτικές) χαροπαλεύουν στη λήθη.

Κι αναρωτιέμαι:…

… με ποια κριτήρια ψηφίσαμε όσους διαχειρίζονται τις τύχες μας τόσα χρόνια; Αυτός ήταν ο στόχος μας; Ένας διαρκής και παράλογος φόβος
που απομακρύνει όλο και περισσότερο την έννοια ευτυχία απ’ τη ζωή μας; Ας σκεφτούμε λίγο… ήταν δική μας απόφαση να γεννηθούμε; Προφανώς, όχι. Αφού, όμως, συνέβη, ο μοναδικός δρόμος είναι να ζήσουμε «ευτυχισμένοι». Άρα οι επιλογές είναι δικές μας. Εντάξει, όχι απόλυτα αλλά, αυτός είναι ο στόχος.
Κι όχι να ζήσουμε μέσα στη δυστυχία για να σώζονται οι χρεωκοπημένοι καπιταλιστές.

Γης Μαδιάμ

Ναι αυτούς ψηφίζουμε. Ξαφνιάστηκες; Αυτό συμβαίνει όταν έχεις μάθει να είσαι απών από τα γεγονότα και να θεωρείς καθημερινότητά σου, τα συμφέροντα
των πετρελαϊκών και τραπεζικών ομίλων.  Όταν ακούς για τον μονόδρομο της «ελεύθερης» αγοράς και των «ίσων ευκαιριών», σε ποιο σημείο βλέπεις τον εαυτό σου; Ναι αυτούς ψηφίζουμε. Τους «σωτήρες» με τα πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και κυρίως γλώσσες «μεγάλες». Που μετατρέπουν την ανοχή σε «προσφυγικό», την αντίδραση σε «μπαχαλάκηδες», τις πορείες σε επεισόδια.

ΣΚΊΤΣΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
Γης Μαδιάμ

Η ανθρώπινη ζωή…

… έχει μια εγγενώς πολύτιμη αξία. Η δυσφορία που προκαλεί η πολιτική αδιαφορία στην καθημερινή μας ζωή, μας δημιουργεί νευρώσεις κι όχι ευτυχία. Το επακόλουθο της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής έχει αντίκτυπο στη Δημοκρατία. Έχει γεμίσει με εκπτώσεις. Υπάρχει μία τεράστια και πρωτοφανής για τον δυτικό κόσμο οικονομική κρίση, οι πολιτικοί θεσμοί εμφανίζουν μια μακροχρόνια ανικανότητα κι οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν σημαντική λαϊκή υποστήριξη, αμφισβητούν ( τι ψηφίζουμε;;;) ανοιχτά τα δημοκρατικά κεκτημένα. Και το χειρότερο όλων: Καλλιεργούν την «ελπίδα ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για καρδουλες
ΦΒ

 

 

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!