Βάλε στόχους και πραγματοποίησε τους!!!

Φέτος βάλε στόχους

Γνωρίζεις πως σύμφωνα με μελέτες μόνο το 8% των ατόμων που θέτουν στόχους στην αρχή της χρονιάς τους πραγματοποιούν; Αυτό σημαίνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό αποτυγχάνει και τα παρατάει.

Φέτος, λοιπόν, κάνε κάτι διαφορετικό.

Κατέγραψε ό, τι σημαντικό πέτυχες την προηγούμενη χρονιά

Πριν θέσεις τους στόχους σου για το 2020, γράψε τις επιτυχίες που είχες μέσα στο 2019.

Φέτος βάλε στόχους

Επιβράβευσε τον εαυτό σου για κάθε επιτυχία

Ξεκίνα να λες ΄΄μπράβο΄΄ στον εαυτό σου για την προσπάθεια, τα καθημερινά επιτεύγματα, μεγάλα, μικρά. Θυμήσου πως τίποτα από όσα κατάφερες στον εργασιακό τομέα, στο σπίτι, είτε σε προσωπικό επίπεδο δεν είναι δεδομένο.

Η αποτυχία σε οδηγεί στην επιτυχία

Δες την αποτυχία σαν εμπειρία και γνώση. Ίσως να βοηθάει αν καταγράψεις τις σκέψεις σου απαντώντας σε ερωτήσεις όπως: ΄΄Τι συνέβη και δεν πήγε καλά;΄΄,΄΄Τι μπορώ να κάνω διαφορετικά, έτσι ώστε να πετύχω;΄΄.Θα παρατηρήσεις πως υπάρχουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα συμπεριφοράς. Σκέψου τι χρειάζεται να πράξεις διαφορετικά και τι να αλλάξεις για να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Βρες τη διαφορά ανάμεσα στο όνειρο και στον στόχο

Για να πραγματοποιηθεί ένα όνειρο χρειάζεται πρώτα να μετατραπεί σε στόχο, λένε. Οι έρευνες αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι που έχουν στόχους, έχουν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες για να τους πετύχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φέτος βάλε στόχους

Θέσε έξυπνα στόχους

Τα χαρακτηριστικά ενός smart στόχου είναι τα εξής : Συγκεκριμένος, μετρήσιμος, προσανατολισμένος στη δράση, ρεαλιστικός και φυσικά χρονικά οριοθετημένος.

Άραγε τι περιμένεις ακόμη; Γράψε τους στόχους σου, τα όνειρα σου, όσα εσύ επιθυμείς και θέλεις για τη ζωή σου σε ένα χαρτάκι και κόλλησε το κάπου ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα δεις όταν ξυπνήσεις το πρωί και όταν θα κοιμηθείς το βράδυ. Κοιμήσου με ένα όνειρο και ξύπνα με ένα σκοπό, λένε!!!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!