Δημιουργικός Χρόνος με τα Παιδιά μας!

Καλημέρα, καλημέρα ελπίζω να είστε καλά!!

Σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα προσφέρουν ευχάριστες στιγμές με τα παιδάκια σας και θα αποφορτιστείτε λίγο από την καθημερινότητα.

Ξεκινάμε λοιπόν:

Λύστε σταυρόλεξαβοηθάει πολύ τα παιδιά στην εξάσκηση της ορθογραφίας, στην εκμάθηση γραμμάτων μικρών-κεφαλαίων καθώς και στον εμπλουτισμό λεξιλογίου.

Παίξτε με πλαστελίνη, η πλαστελίνη βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν την φαντασία τους, τον οπτικό-κινητικό τους συντονισμό και να προσεγγίσουν τον κόσμο μέσω των αισθήσεων τους. Κάποιες απλές δραστηριότητες είναι το παιδί με πλαστελίνη να σχηματίζει μέσω αυτής, αριθμούς, γράμματα και σχήματα. Επίσης το παιδί μπορεί να εξασκηθεί στις αριθμητικές ποσότητες και να μάθει τα χρώματα.

Εφαρμόστε την τεχνολογία με όρια. Θυμηθείτε το προηγούμενο άρθρο που έχουμε αναφέρει πολλές εφαρμογές που μπορείτε να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας δημιουργικά. 

Δημιουργικός Χρόνος με τα Παιδιά μας!

Διαβάστε παραμύθια, βιβλία, νεανική λογοτεχνία, μυθολογία πάντα ανάλογα με το ενδιαφέρον του παιδιού. Η Ανάγνωση βοηθάει τα παιδιά αφενός στο να κατακτήσουν μαθησιακές δεξιότητες και αφετέρου να διευρευνήσουν τους ορίζοντές του.

Παίξτε επιτραπέζια και κατασκευαστικά παιχνίδιαανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε κάποια όπως: Σκορ 4, scrabble, monopoly, taboo, jenka, Σκάκι, Ούνο, Φιδάκι,Dobble, μάντεψε ποιος

Κάντε ευχάριστες δραστηριότητες γραφής με τα παιδιά όπως: Όνομα-Ζώο-Πράγμα-Φυτό, Κρεμάλα κα. Αυτές οι δραστηριότητες ενισχύουν την ορθογραφία και ταυτόχρονα αυξάνουν και την ταχύτητα επεξεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παίξτε με ενσφηνώματα με παιδιά μικρότερης ηλικίας και με μεγαλύτερα παιδιά παίξτε με τουβλάκια. Τα ενσφηνώματα βοηθάνε σε εκμάθηση εννοιών, ενισχύουν τον οπτικοκινητικό συντονισμό, τη λεπτή κινητικότητα και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης. Από την άλλη στα τουβλάκια σε μεγαλύτερες ηλικίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάγνωση και γραφή λέξεων.

Ζωγραφίστε με τα παιδιάείναι μια πολύ σημαντική δραστηριότητα στις μέρες μας, ώστε το παιδί να εκφράσει τα συναισθήματα του, να περάσει δημιουργικό χρόνο μακρυά από τις οθόνες, να αναπτύξει την παρατηρητικότητα του και να δημιουργήσει μια αισθητική.

Ζωγραφίστε, είναι μια πολύ σημαντική δραστηριότητα στις μέρες μας

Φτιάξτε Παζλ, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Τα παζλ θα βελτιώσουν την μνήμη των παιδιών, θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους και θα ενισχύσουν τον οπτικοκινητικό συντονισμό.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!!Χαρείτε την κάθε στιγμή με τα παιδιά σας!!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!