Blogging εν έτη 2021,αξίζει ;

Blogging in 2021

Κακά τα ψέματα, είμαστε στην εποχή του ίντερνετ και της online επιχειρηματικότητας. Ειδικά σε εποχές που είναι δύσκολο να βρεις μια δουλειά πολλοί απευθύνονται σε ένα τέτοιο είδος δημιουργικότητας. Υπάρχουν και άλλοι που απλά έχουν το blogging, το YouTube κ.α. ως χόμπι. Υπάρχει όμως και η εξής απορία από πολλούς :

Αξίζει να αρχίσεις ένα blog εν μέσω του 2021?

Παρακάτω θα βρεις :

  • Τι είναι το Blogging.
  • Το Blogging παλιά και τώρα.
  • Σε μια εποχή YouTuber & Instagramer.
  • Δοκίμασε το Blogging σήμερα.
  • Αν ενδιαφέρεσαι για Blogger Blog.
Τι είναι το Blogging?

Blogging είναι αυτό που διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Είναι η δημιουργία κειμένων, των λεγόμενων άρθρων ή blog posts , που σκοπό έχουν να δημιουργούν ενδιαφέρον περιεχόμενο για τους αναγνώστες , δηλαδή για εσένα , αλλά και για τον ίδιο τον blogger.

Ο Blogger είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτό το κείμενο που βλέπεις, μπορείς αλλιώς να τον πεις και αρθρογράφο. Πέρα από άνθρωπος που γράφει μπορεί να είναι και ο αρχισυντάκτης ακόμη και ιδιοκτήτης/δημιουργός του blog.

Το Blog τώρα είναι ο διαδικτυακός χώρος στον οποίον, με απλά λόγια, υπάρχουν τα άρθρα που διαβάζεις αλλά και σελίδες με περαιτέρω πληροφορίες .

Το blogging παλιά και τώρα.

Το 2012 εγώ έφτιαξα το πρώτο μου blog, όταν δηλαδή ακόμη πήγαινα γυμνάσιο. Πλέον δεν θυμάμαι ούτε όνομα, ούτε τίποτα. Αυτό όμως που σίγουρα ξέρω είναι ότι το blogging είχε μια πιο απλή χροιά. Ναι μεν υπήρχαν τα μεγάλα site, που έμπαινες για πληροφορίες και τα σχετικά, όμως το Blogging είχε τη χροιά του “χόμπυ” , όπως έτσι ξεκίνησε και το YouTube εδώ που τα λέμε. Δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη εμφάνιση, όπως τώρα. Ήταν , απλά , λιτά και απέρρητα όπου ο καθένας έγραφε για πράγματα που τον ενθουσιάζουν και σίγουρα δεν υπήρχε ή έννοια “επαγγελματικό blog” ώστε να σε ενδιαφέρει η ανταπόκριση . Τουλάχιστον εμένα δεν με ένοιαζε.

Σήμερα από την άλλη, έχουν αλλάξει δύο σημαντικά πράγματα από τα παραπάνω. Πρώτον αν το blog σου δεν έχει μια όμορφη εμφάνιση , ένα ωραίο template που λέμε , με όμορφα γραφικά και εικόνα γενικότερα, δύσκολα θα τραβήξει το μάτι του αναγνώστη, ειδικά αν είναι πρωτάρης στον χώρο και δεν σε γνωρίζει κανείς. Δεύτερον αν δεν είσαι συνεπής σε αυτό που κάνεις με συνεχή δουλειά σύντομα θα ξεχαστείς καθώς πλέον υπάρχουν καλοί και επαγγελματίες bloggers.

Σε μια εποχή YouTuber και Instagramer.

Είναι γεγονός πως πόλοι δοκίμασαν να γίνουν influencer στη καραντίνα, κυρίως στο Instagram. Μετά από αυτό λοιπόν είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ένας λόγος που πολλοί πιστεύουν ότι το Blogging είναι νεκρό πλέον οφείλεται στην εικόνα. Ναι καλά διάβασες. Είμαστε στην εποχή που μετράει πολύ η εικόνα, είτε αυτό λέγεται φωτογραφία ή βίντεο. Σε αυτό οφείλονται εξίσου το Instagram και το YouTube. Αν ρωτάς όμως εμένα πιστεύω ότι όλα συνδυάζονται, το ένα βοηθάει το άλλο . Ακόμη και αν ξεκινήσεις μόνο το blogging θα δεις πως στη πορεία θα το επεκτείνεις περισσότερο. Επίσης μην ξεχνάς ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να διαβάζουν παρά να βλέπουν. Λίγοι μεν, υπάρχουν δε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
20s Skincare

Δοκίμασε το blogging σήμερα.

Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά είμαι full time blogger και ας μην έχω έσοδα ακόμη. Εκτός αυτού ασχολουμαι και με το YouTube , το Instagram ακόμη και το Streaming έχω δοκιμάσει. Αλλά αυτή τη μαγεία του blogging δεν την αλλάζω με τίποτα. Θεωρώ ότι είναι κάτι που θα κάνω όσο αντέχει η ψυχούλα μου. Όσο έχω έμπνευση και ιδέες για άρθρα , οποιασδήποτε θεματολογίας , θα συνεχίσω να γράφω. Για αυτό αν έχεις έστω και τη παραμικρή αμφιβολία διέγραψε τη. Βάλε ένα μεγάλο Χ και δοκίμασε να υλοποιήσεις την ιδέα σου.

Αν ενδιαφέρεσαι για Blogger Blog.

Ο Blogger είναι η πλατφόρμα που διαθέτει το Google για τη δημιουργία Blogs. Έχω ήδη εκεί τα δυο δικά μου ιστολόγια. Τελευταία βοηθάω και νέους bloggers και όχι μόνο να φτιάξουν ή να αλλάξουν το δικό τους. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο Portfolio μου και να με βοηθήσεις να το επεκτείνω.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!