Now Reading
Αυτή είναι η Ρένα της καρδιάς μου

Αυτή είναι η Ρένα της καρδιάς μου

Η πρώτη μου επαφή…

Ήταν λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2009 όταν με ένα 20ευρω στα χέρια μπήκα σε ένα βιβλιοπωλείο να δωρίσω στον εαυτό μου ένα βιβλίο. Μετά από τρεις συνεχόμενες γέννες, δεν προλάβαινα όχι να αγοράσω βιβλία, αλλά ούτε να βρω χρόνο να διαβάσω. Εκείνο το πρωινό λοιπόν με έπιασε ένα παράπονο και επαναστάτησα στο εγώ μου! Όχι, αξίζεις κι εσύ ένα δώρο. Μπήκα λοιπόν μέσα και είπα πως θα πάρω αυτό με το ομορφότερο εξώφυλλο που θα βρω πάνω στον πάγκο! Κι αυτό έκανα. Έφυγα με το βιβλίο της Ρένας Ρώσση Ζαϊρή , “Αγαπώ θα πει χάνομαι” για να γίνει η Ρένα της καρδιάς μου!!!

Αγαπώ θα πει χάνομαι…
Πρώτη έκδοση Μάιος 2010

Όταν γύρισα στο σπίτι λοιπόν, ξάπλωσα κοντά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πήρα την κουβερτούλα μου και το καινούριο μου βιβλίο που μοσχοβολούσε. Ξεκίνησα για λίγο αλλά το άφησα μόνο όταν δεν γινόταν να καθίσω άλλο… Η Αλεξάνδρα, η Μαρίνα και η Ελίνα , τρεις αδερφές μου κράτησαν παρέα. Ζούσαν σε ένα αρχοντικό όπου κανείς δεν ενδιαφερόταν για τον άλλον. Είχαν όλα τα υλικά αγαθά όμως τους έλειπε η επικοινωνία, η αγάπη, η τρυφερότητα. Κάνουν ταξίδια με διαφορετικούς προορισμούς η κάθε μία αναζητώντας την αγάπη. Στον ίδιο κόσμο, στον δικό του κυρίως, υπάρχει και ο Δημήτρης. Η μοίρα θα βάλλει το χέρι της με ένα μαγικό τρόπο και όλοι τους θα μάθουν πως αγαπώ θα πει χάνομαι!!

Κόκκινο κοράλλι…..
Πρώτη έκδοση Μάιος 2011

Η ζωή του Δημήτρη συνεχίζεται στη Σαντορίνη… Πλέον είναι αστυνομικός στο νησί. Εκεί παλεύει να βρει ξανά τον εαυτό του μετά την χαμένη του αγάπη. Σε αυτό το βιβλίο που είναι συνέχεια του “Αγαπώ θα πει χάνομαι”, οι ήρωες μας είναι και πάλι τέσσερις. Παρέα στον Δημήτρη τώρα κάνει η Αλεξία, η Μελίνα και ο Οδυσσέας. Όλοι τους μπλέκονται σε παράξενα μονοπάτια, δύσβατα και παλεύουν. Παλεύουν να ξεφύγουν και αναζητούν το κόκκινο κοράλλι τους!!

Μικροί άγγελοι…..
πηγή pinterest

Όταν λέμε τη λέξη άγγελος το μυαλό μας πάει πάντα σε ένα μικρό παιδί! Έτσι κι εδώ λοιπόν οι άγγελοι είναι μικροί! Τρεις όμορφες κοπέλες γεμάτες με αγάπη και ζωντάνια. Η Νεφέλη τρέχει ξυπόλυτη σε παραλίες γεμάτες πεύκα και καθάρια νερά, με ένα χρυσό κουρέλι στα κατακόκκινα μαλλιά της. Η Άρτεμης λούζεται από τον ήλιο, αντικρίζει τη θάλασσα και τα λουλούδια, είναι ευτυχισμένη. Ευωδιάζει βανίλια, ένα μικρό παιδί στη Χώρα των Θαυμάτων, τρυφερό, ευάλωτο, τρωτό. Η Μιρέλλα μοσχοβολάει κανέλα. Απέραντος εγωισμός και γοητεία. Ζωηρή, χαδιάρα, χορεύει παρέα με την οργή και τις ενοχές της για μια μυστηριώδη δολοφονία. Τρεις φίλες που μεγαλώνουν παρέα. Ευτυχισμένες και ξέγνοιαστες μέχρι να μπει στη ζωή τους ένα αγόρι, όμορφος σαν άγγελος κι αυτός. Μόνο που αυτό είναι και το όνομά του!

Άρωμα βανίλιας….
πηγή pinterest

Πως γίνεται να μυρίζει ένας άνθρωπος συνέχεια βανίλια; Πώς μπορεί η ζωή να σε οδηγήσει δε δρόμους ξανά βαδισμένους με κοινή μοίρα; Παρέα μας αυτή τη φορά η Άρτεμης. Ένα παιδί βγαλμένο από τους μικρούς αγγέλους. Ένα κορίτσι με το γρατζουνισμένο γόνατο. Μπαίνει στο πλεούμενο που θα την οδηγήσει μακριά από το νησί της. Λαμπερά αστεράκια πάνω στη γη, τα φώτα του νησιού πίσω μας. Είναι πανέμορφη η ζωή. Ουράνια ρόδα του λούνα παρκ, θαλασσινό καραβάκι του έρωτα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μονο αυτά τα τέσσερα;;
Μία εικόνα μαγική

Αν κάποιος συνομιλήσει μαζί της, θα διαπιστώσει πως έχει να κάνει με ένα γλυκύτατο άνθρωπο. Μία όμορφη γυναίκα μέσα και έξω. Η αγαπημένη μου Ρένα! Επέλεξα να σας μιλήσω μόνο για τα τέσσερα αυτά βιβλία γιατί είναι τα αγαπημένα μου!! Τα έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία της. Όλα είναι πολύ καλά και ευανάγνωστα. Όμως αυτά άγγιξαν την ψυχή μου και με έκαναν να βρω και πάλι τον εαυτό μου. Είχα χαθεί στην καθημερινότητα μου και με ταξίδεψαν… Με έκαναν να διαβάζω και πάλι. Κι αυτό για μένα είναι ο εαυτός μου…είμαι εγώ. Και η Ρένα μου τον έφερε πίσω!!!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!