Now Reading
Ανίψια: Μια αγάπη ανυπέρβλητη

Ανίψια: Μια αγάπη ανυπέρβλητη

Ανύψια: Μια αγάπη ανυπέρβλητη

Σε όσους ο θεός δεν έδωσε παιδιά έδωσε ανίψια, έτσι λέει ο λαός και όχι άδικα. Θα μου πεις, είναι νωρίς λογικά θα αποκτήσω και εγώ παιδιά , αφού το θέλω. Όμως τα ανίψια είναι μια αγάπη ανυπέρβλητη, που αν δεν σου τύχει δεν θα το καταλάβεις εύκολα!

Η μέρα που μαθαίνεις ότι θα αποκτήσεις ανίψι

Το μαγικό αυτό ταξίδι ξεκινάει την μέρα που μαθαίνεις ότι θα αποκτήσεις σύντομα το πρώτο σου ανιψάκι. Στη δική μου περίπτωση ήταν και κορίτσι οπότε η χαρά διπλή! Ενθουσιάζεσαι τόσο πολύ που μπορεί να κάνεις και πολλές χαζομάρες που δεν πρέπει, ας μην πούμε σε λεπτομέρειες, ειδικά αν είσαι και μικρότερος/η σε ηλικία. Ο καιρός περνάει , η κοιλίτσα φουσκώνει, τα ποδαράκια χτυπάνε ασταμάτητα και έρχεται η στιγμή αυτό το υπέροχο πλάσμα να έρθει στη ζωή!

Η γέννηση
Ανύψια : Μία ανυπέρβλητη αγάπη

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εσύ να μην βρίσκεσαι εκεί και αυτό είναι ΟΚΕΥ. Όμως σίγουρα το μεγάλο γεγονός, του σπάσιμου των νερών, θα φτάσει στα αυτιά σου. Το θέμα είναι πως μέχρι να μάθεις το ευχάριστο γεγονός και πως όλα πήγαν καλά η αγωνία είναι στο μαξ, η ταχυπαλμία στο φουλ και το μάτι γαρίδα, ειδικά αν τα νέα έρθουν βράδυ αυτό είναι ένα πρόβλημα. Αλλά δεν βαριέσαι ένας ύπνος είναι θα τον αναπληρώσεις. Ευτυχώς πάνε όλα καλά , περνάνε οι δύο τρις μέρες και ήρθα η ώρα για το σπίτι.

Η πρώτη επαφή με το μικρό ανιψάκι

Κάπως μαγικά ξαφνικά θα συναντήσεις, ίσως και για πρώτη φορά, το πρώτο νεογνό στη ζωή σου. Υπάρχει φόβος η αλήθεια είναι αυτή. Είναι ένας τόσος μικρός άνθρωπος, τόσο ευαίσθητος και ευάλωτος στα πάντα. Που το να το αγγίξεις σου μοιάζει τόσο ακατόρθωτο και πως θα τα κάνεις όλα λάθος. Τελικά βρίσκεις το σθένος αργά ή γρήγορα και φτάνεις στο πρώτο άγγιγμα , στη πρώτη αγκαλιά!

Η πρώτη αγκαλιά
Ανύψια : Μια ανυπέρβλητη αγάπη

Ίσως ότι πιο όμορφο μου έχει συμβεί στη ζωή μου. Η πρώτη αγκαλιά με την ανίψια μου ήταν μικρή αλλά ταυτόχρονα η πιο σημαντική από όλες, καθώς μετά από αυτή ξέρεις ότι θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη. Με δέος και με απόλυτη προσοχή πιάνεις το κεφαλάκι της και το ακουμπάς στο εσωτερικό του αγκώνα σου ενώ ταυτόχρονα αγκαλιάζεις το υπόλοιπο σώμα με το άλλο σου χέρι. Αν και πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο , μου βγήκε τόσο φυσικά, λες και ήταν η μητρική μου φύση που ήξερε ακριβώς τι να κάνει. Πες μου και εσύ αν σου συνέβει αυτό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μετέπειτα σχέση με τα ανίψια σου
Ανύψια: Μια ανυπέρβλητη αγάπη

Η μετέπειτα σχέση είναι όλη η ζωή σας. Από τις πρώτες αγκαλιές, πάνες και νανουρίσματα. Τις πρώτες λέξεις, την “άτα” και τα “μαμ”, τα πρώτα βήματα και τις φρουτόκρεμες. Τα πρώτα διαβάσματα και τις ζωγραφιές. Τη πρώτη συμβουλή που θα της δώσεις. Όλα αυτά είναι μια σχέση που κρατάει για πάντα, άλλοτε πιο στενά άλλοτε όχι. Ίσως να μην μπορείς να είσαι πάντα εκεί , όμως όταν σε χρειαστεί δεν θα το σκεφτείς δεύτερη φορά και ας έχεις ένα σωρό άλλα πράγματα να κάνεις. Γιατί τα ανίψια είναι από εκείνες τις αγάπες που δεν σβήνουν ποτέ!

By the way…. μιας και τα λέμε εδώ θέλω να σου προτείνω να ρίξει μια ματιά στο νέο μου προσωπικό blog Mauve Unicorn. Θα χαρώ πολύ να έρθεις στη παρέα μας!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!