Now Reading
Αγαπάς τα ζώα; Ξανασκέψου το.

Αγαπάς τα ζώα; Ξανασκέψου το.

Ας μιλήσουμε περί ζωοφιλίας. Λέξη σύνθετη. Αποτελείται από τις λέξεις ζώο και φίλος. Με λίγα λόγια είναι ο άνθρωπος που αγαπάει τα ζώα, σέβεται τα δικαιώματά τους και τα συντηρεί με κίνητρα, πάνω απ’ όλα,  ανιδιοτελή. Όχι μόνο τα κατοικίδια αλλά όλα τα ζώα του πλανήτη. Εδώ θα περιοριστώ στα ζώα συντροφιάς. Και τον άνθρωπο που  χαίρεται να τους προσφέρει μια όμορφη ζωή, να προστατεύει την ακεραιότητα τους, να τ’ αγκαλιάζει, να τα ταΐζει, να τα φιλάει, να τα γιατρεύει, να τα κανακεύει…  Τον άνθρωπο που απλά…  αγαπάει τον άνθρωπο.

Όχι δεν μπερδεύτηκα.

Αν υποθέσουμε (αν και έχω αντενδείξεις επ’ αυτού) ότι ο άνθρωπος, βρίσκεται στην κορωνίδα  της δημιουργίας, μόνο αν γεμίσει η καρδιά του αγάπη προς  εαυτόν, μπορεί ν’ αγαπήσει κι ένα ζώο. Δηλαδή να ζήσει μαζί του για “πάντα”,  να το φροντίσει και να του δώσει απέραντη αγάπη, μέχρι το τέλος. Όταν μεταξύ των ζώων και των ιδιοκτητών τους, αναπτύσσονται  έντονα ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί, τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα για τους δεύτερους.  Ένα ζώο συντροφιάς που αγαπιέται είναι ικανό να καταπολεμήσει από αρρώστιες έως την τραγική μοναξιά, της πολύπλοκης κοινωνίας μας.

Μαύρες σκέψεις

Εκείνος που δεν αγαπά…

… τον άνθρωπο, δεν μπορεί ν’ αγαπήσει, ούτε τα ζώα. Γι’ αυτό και βλέπουμε ανθρώπους  που συμπεριφέρονται με φόβο, βία και αδιαφορία προς τα ζώα ή απατεώνες ζωόφιλους με αμφισβητούμενη αγάπη προς αυτά.  Καμουφλάρονται πίσω απ’ τη “φιλοστοργία ”  τους, ώστε να κρύψουν  τη μισανθρωπία και τις ακατάληπτες και ομιχλώδης σκέψεις τους. Δεν είναι λίγοι οι εγκληματίες που “λάτρευαν” τα κατοικίδια τους κι όταν το ζώο τους χανόταν, συγκλονίζονταν, σε αντίθεση απ’ ότι  με τις τύχες των θυμάτων τους.  

Στο Λονδίνο…

… ανάμεσα στον  Δεκέμβριο του 1978 και τον  Ιανουάριο  του 1983, ο κατά συρροή δολοφόνος Ντένις Νίλσεν, σκότωσε πάνω από 14 νεαρούς,  μεταξύ 14 και 27ετών (μόνο οι 8 εντοπίστηκαν).   Είχε μεγάλη αδυναμία στα ζώα. Κάποτε, βρήκε στο δρόμο,  ένα τραυματισμένο σπουργίτι. Κατασκεύασε μια προσωρινή φωλιά στο συρτάρι του γραφείου του και το τάιζε – για μέρες –  ψάρια, αφού πρώτα τα είχε μασήσει, όπως θα έκανε η μητέρα του. Το 1978, υιοθέτησε μια αδέσποτη γάτα την “Dee-Dee” κι αργότερα, αγόρασε  ένα κουτάβι κόλεϊ,  τον ” Μπλίπ “. Ο Νίλσεν τον  λάτρευε και  φοβόταν πως  αν  συλληφθεί, το σκυλί του δε θα είχε καλό τέλος. Το ένστικτο του αποδείχθηκε σωστό. Όταν ο Νίλσεν συνελήφθη, ο “Μπλίπ” θανατώθηκε, καθώς η Αστυνομία δεν πίστευε πως κάποιος,  θα ήθελε το σκύλο ενός δολοφόνου.

Twitter – Peaky Blinders

Ο Δρ Χάρολντ Σίπμαν,..

… γνωστός ως δρ. θάνατος,  σκότωσε πάνω από 218 ηλικιωμένους ασθενείς  με θανατηφόρο ένεση. Παραμένει ο πιο “δραστήριος” κατά συρροή δολοφόνος της Μεγάλης Βρετανίας, αν και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων του είναι άγνωστος….  Είχε στην κατοχή του ένα  μαύρο poodle και μερικά κουνέλια. Σε αντίθεση με πολλούς σειριακούς δολοφόνους, ο Σίπμαν δεν ήταν κακοποιός ζώων ή βασανιστής. Μάλιστα, όταν ήταν φοιτητής στη Σχολή Ιατρικής του Leeds, στεναχωριόταν με τα σκυλιά που είχαν φυλακισμένα στα κλουβιά και χρησιμοποιούνταν για ιατρικές εξετάσεις και ζωοτομία. Έκλαιγε πάντα όταν τα μικρά σκυλάκια οδηγούνταν σε πρόωρο θάνατο λόγω των πειραμάτων.

Ο πιο γνωστός εγκληματίας,..

…ο γεμάτος μίσος για την ανθρωπότητα, που σκότωσε στον ανόητο πόλεμό του, 80 εκατομμύρια ανθρώπους, λάτρευε τα σκυλιά.  Ο ” Φούτσλ “, μια λευκή αλεπού τεριέ που ο Χίτλερ βρήκε αδέσποτο, ανατράφηκε και μεγάλωσε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και φέρεται να “καταρρακώνεται” όταν  χάνεται κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού.  Ο «Πρίνζ» , ένας Γερμανός Ποιμενικός κατά τη διάρκεια των χρόνων της φτώχειας, αναγκάστηκε να τον δώσει αλλού. Ωστόσο, κατάφερε να δραπετεύσει και να επιστρέψει σε αυτόν. Ο Χίτλερ, ο οποίος λάτρεψε την πίστη και την υπακοή του σκύλου, ανέπτυξε μεγάλη προτίμηση για τη ράτσα.  Αλλά και η Εύα Μπράουν είχε δύο σκυλιά Terrier που ονομάζονταν Νέγκους και Στάζι .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ψυχραιμία μαινάδας

Ορισμένοι επιστήμονες,..

… πιστεύουν ότι η επιθυμία του ανθρώπου να ταΐζει τα ζώα, υπήρξε σημαντικός παράγοντας για την εξημέρωσή τους.  Όμως, βλέποντας τις απάνθρωπες συμπεριφορές της δικής μου ανθρώπινης φάρας, αναρωτιέμαι, τι περισσότερο θα μπορούσαν να κάνουν τα ζώα, ώστε να εξημερώσουν τα δικά μας μύχια κι ανεξέλεγκτα ένστικτα; Πώς ένας άνθρωπος που κατ’ ευφημισμό λέγεται έτσι, μπορεί να γίνει άνθρωπος, να αγαπήσει τον άνθρωπο, αν δεν τον γλυκαίνει η αθωότητα ενός μικρού ζώου; Μια πονηρή ματιά ή ένα παιχνιδιάρικο ναζάκι. Για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να γίνουμε, ουσιαστικά, ζωόφιλοι; Πώς μπορούμε, ουσιαστικά, να αγαπήσουμε τον άνθρωπο;

Φ.Β

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!