5 αλήθειες για τα χρώματα που δεν έχεις παρατηρήσει!

χρώματα
Τα χρώματα παίζουν έναν πολύ βασικό ρόλο στη ζωή μας. Κάποιοι καθορίζουν την διάθεση τους από τα χρώματα που θα επιλέξουν να φορέσουν. Υπάρχουν όμως και μερικές αλήθειες για τα χρώματα που πιθανόν δεν γνωρίζεις!
Οι χώρες και οι κουλτούρες τους επηρεάζουν την μόδα!

Ο κάθε λαός έχει τη δική του κουλτούρα και έτσι ερμηνεύουν και σκέφτονται διαφορετικά τα χρώματα. Το μπλε είναι ιερό χρώμα στις Ινδίες. Στην Κίνα  το λευκό είναι το χρώμα του πένθους και το κόκκινο της γιορτής. Ενώ στην Ευρώπη το μαύρο και το μοβ σε κάποιες περιοχές είναι το χρώμα του πένθους, το κόκκινο του πάθους και το λευκό του γάμου.

Οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν τα χρώματα που θα επιλέξουμε!

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι στις χώρες με κρύα κλίματα τα ρούχα που επιλέγουν να φορέσουν οι κάτοικοι έχουν σκούρες αποχρώσεις, ενώ στις θερμές πιο ανοιχτά και χαρούμενα.

Διαφορές ανάλογα με το φύλλο.

Οι γυναίκες είναι πιο τολμηρές στα χρώματα που θα επιλέξουν να φορέσουν! Επίσης, κακά τα ψέματα είναι και πιο επιρρεπείς σε ότι προστάζει η μόδα. Οι άντρες από την άλλη θα επιλέξουν μικρές χρωματικές πινελιές και όχι total look.

Η ηλικία μας περιορίζει.

Τα παιδιά φορούν συνήθως όλα τα χρώματα με μοναδικό διαχωρισμό, το φύλλο τους. Ενώ όσο μεγαλώνουμε φοβόμαστε μήπως το αποτέλεσμα είναι έντονο και περιορίζουμε την χρωματική παλέτα της ντουλάπας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα χρώματα που επιλέγουμε να φορέσουμε είναι είτε “κοντινές αρμονίες”, είτε “τα αντίθετα έλκονται”!
Photo from pinterest

Τι εννοούμε όταν λέμε κοντινές αρμονίες; Ένα total look μπλε που αποτελείται από διαφορετικά μπλε ή το κίτρινο με το πορτοκαλί και το μουσταρδί και πολλούς άλλους συνδυασμούς.

Photo from pinterest

Όταν λέμε ότι τα αντίθετα έλκονται, εννοούμε συνδυασμούς με χρώματα που είναι συμπληρωματικά το ένα στο άλλο. Όπως το κόκκινο με το πράσινο, το κίτρινο με το μοβ ανοιχτό, το μπλε με το πορτοκαλί κτλ.

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!