3+1 Ιδέες: τι κάνουμε τα ρούχα των παιδιών όταν δεν τους κάνουν πια

Τα παιδάκια μας αναπτύσσονται πάρα πολύ γρήγορα! Είναι λογικό τα ρουχαλάκια τους σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην τους κάνουν πια. Γιατί να γεμίζει η ντουλάπα τους από ρούχα που δεν τα χρειάζονται; Στην πρώτη εκκαθάριση λοιπόν που θα κάνουμε καλό θα ήταν να τα βγάλουμε στην άκρη. Τι κάνουμε όμως με τα ρούχα αυτά; Παρακάτω θα δούμε 3+1 ιδέες για το που μπορούμε να τα διαθέσουμε!

Μανούλες που γνωρίζουμε

Είτε μιλάμε για βρεφάκια είτε για μεγαλύτερα παιδιά, στον περίγυρό μας υπάρχουν αρκετές μανούλες που σίγουρα θα τα χρειάζονται. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να τα χαρίζαμε σε ‘κείνες. Σίγουρα θα τους φανούν πολύ χρήσιμα! Αφού λοιπόν τα πλύνουμε και τα σιδερώσουμε, τα πακετάρουμε προσεκτικά σε ένα κιβώτιο και τα στέλνουμε μαζί με μια όμορφη καρτούλα γεμάτη ευχές! Με τον τρόπο αυτό ένα μεγάλο έξοδο θα πάρει παράταση και τα χρήματα που θα έδιναν οι γονείς για τα ρουχαλάκια αυτά θα τα αξιοποιήσουν κάπου αλλού!

Στην εκκλησία

Ακόμα κι αν εμείς δεν γνωρίζουμε κάποια μανούλα που πιθανός να τα χρειάζεται, υπάρχει κι άλλη λύση! Θα μπορούσαμε να τα πάμε στην ενορία της γειτονιάς μας. Οι υπεύθυνοι που θα τα παραλάβουν ξέρουν σίγουρα τι θα τα κάνουν. Ξέρουν τις ανάγκες των ανθρώπων και θα φροντίσουν να τα μοιράσουν όπου και όπως πρέπει!

Ορφανοτροφείο

Μια ακόμα ωραία ιδέα θα ήταν να τα πηγαίναμε σε ένα ορφανοτροφείο. Σε ένα ωραίο πακετάκι μαζί με τα ρουχαλάκια να προσθέσουμε όποιο παιχνιδάκι δεν χρειαζόμαστε πια και να τα πάμε εμείς παρέα με τα παιδάκια μας! Με τον τρόπο αυτό και τα παιδιά μας θα μάθουν την αξία της προσφοράς και τα παιδάκια τα οποία θα τα παραλάβουν θα είναι πολύ πολύ ευτυχισμένα!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω (αν και είμαι σίγουρη ότι το γνωρίζεται καλά) ότι τα ρουχαλάκια ή τα παιχνιδάκια που προσφέρουμε καλό θα ήταν να είναι σε καλή κατάσταση! Όποια είναι χαλασμένα, είτε τα ρουχαλάκια ακατάλληλα προτιμότερο είναι να μη δοθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεφέλη: Κοιτάζοντας κατάματα τον πόνο… Η ιστορία μιας αποβολής.

Να τα κρατήσουμε για το επόμενο παιδάκι μας

Σαν τελευταία λύση, αν έχετε στα άμεσα σχέδιά σας να αποκτήσετε κι άλλο παιδάκι μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην ντουλάπα σας και να τα χρησιμοποιήσετε ξανά όταν έρθει η ώρα! Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομήσετε ένα πολύ σημαντικό ποσό που θα σας χρησιμεύσει κάπου αλλού!


Θα χαρώ πολύ να μάθω που δωρίζετε εσείς τα ρουχαλάκια και τα παιχνιδάκια που δεν χρησιμοποιείται πια! Περιμένω τα μηνύματά σας!

Δείτε τα σχόλια (0)

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

© ALL RIGHTS RESERVED. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΑΛΑΚΗ.

Πάντε με Επάνω!